5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Uşak turizmde atağa kalkacak

Uşak Kültür ve Turizm İl Müdürü Şerif Arıtürk, antik şehirleri, Hamam Boğazı, termal tesisleri, harabeler, Karun Hazineleri ve Ulubey Kanyonları gibi değerleri tanıtarak turizmi canlandırmak istediklerini söyledi.

Şehrin havaalanı, üniversite ve doğalgazla birlikte canlanacağını ve turizmi geliştirmek için yaşanan gelişmelerin birer fırsat olduğunu ifade eden Arıtürk, "Uşak son iki yılda önemli gelişmeler kaydetti. Özellikle üniversitenin kurulmasından sonra bu gelişme artacaktır. Doğal güzelliklerimizi ve tarihi yerlerimizi daha iyi tanıtıp turizmi canlandırmak istiyoruz. 450 parçadan oluşan Karun Hazineleri ilimizin sembolü durumdadır. Turistlerin yoğun ilgisini çeken hazineleri daha iyi bir alanda sergilemek zorundayız. Aynı zamanda turistlere cazip gelecek yeni yatırımlar yapmamız gerekiyor. Valilik öncülüğünde tren garında kurulması planlanan müze çok olumlu sonuç verecektir. O bölgede hazineler, şehir tarihi ve kara trenler sergilenecek. Ayrıca yaşam alanları da bu bölgeyi cazip hale getirecek." dedi.

Uşak'ı her platformda tarihinden doğal güzelliklerine, mutfak kültüründen ekonomisine kadar tanıtmaya çalıştıklarını ifade eden Şerif Arıtürk, "Özellikle son yıllarda termal turizmde patlama yaşanıyor. Komşumuz Afyonkarahisar ve Kütahya bundan çok iyi faydalanıyor. Biz de gerekli yatırımları yapabilirsek termal turizmden hakettiğimiz payı alabiliriz. Bunun yanısıra dünyanın en büyük ikinci kanyonuna sahip olmamız, şehir merkezindeki tarihî evler ve Balandus Harabeleri gibi değerlerimizi tanıtıp turizmi canlandırdığımız takdirde ilimizin çehresi de değişecektir." şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2006 Pazartesi 17:46:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
N/A IP: 85.97.55.xxx Tarih : 24.01.2006 01:06:17
Şerif Arıtürk turizm müdürlüğüne atandığından beri çok olumlu gelişmeler yaşandı. Uşak'ı çok iyi şekilde temsil ettiğini ve tanıttığını düşünüyorum. Görevinde başarılar diliyorum. Ayrıca yıllardır kapalı olan "Atatürk Etnografya Müzesi"ni ziyarete açtığı için çok teşekkür ediyorum.