5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Uşak'ta Hemşireler Haftası etkinlikleri

Uşak'ta, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Kız Meslek Lisesi toplantı salonunda bir seminer düzenlendi. 

Seminere konuşmacı olarak Osmangazi Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Gülnur Hayran katılırken, hemşirelere, yeni Hemşirelik Yasa Tasarısı ile ilgili olarak bilgi verdi. Sağlık İl Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Dr. Ebru Aydemir, Sağlık Yüksekokulu ve hemşirelerin bir araya geldiği hizmet içi programda, yeni Hemşirelik Yasa Tasarısı konusunu gündeme getirdi. 

İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı 12 Mayıs Hemşirelik Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, hemşirelerin, sağlık ekibinin en önemli öğelerinden biri olarak tedavi ve bakımın uygulanmasında anahtar rol oynadıklarını söyledi. 

Türkiye'de hemşireliğin, ilk kez Dr. Besim Ömer Paşa tarafından 1911 yılında derslerini kendisinin verdiği "Gönüllü Hastabakıcılık Kursu'' ile başladığını belirten Taşçı, "Tıbbi ilerlemelere katkılarda bulunmuş, tıp istatistikleri konusunda ilk kayıtları kaleme alan ve ilk hemşire okullarından birini kurmuş Florence Nightingale'in doğum günü olan 12 Mayıs, Türkiye'de ve dünyada 1954 yılından itibaren 'Hemşirelik Haftası' olarak kutlanmaktadır. Hemşirelik, geçmişten günümüze kadar bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını korumaya ve iyileştirmeye yardım eden, ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan din, dil, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeksizin her türlü sağlık hizmetini sürekli ve kaliteli gerçekleştirmeye çalışan bir meslek grubudur" dedi.

.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2006 Cumartesi 19:49:59
Güncelleme :17 Mayıs 2006 Çarşamba 18:59:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?