5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Uşak'ta kanser haftası etkinlikleri

Uşak İl Sağlık Müdürlüğü, 1-7 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kanser Haftası etkinlikleri çerçevesinde, kanser hastaları yararına kermes düzenledi.

Uşak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında belediyede düzenlenen kermes ve "Uluslararası Ödüllü Sigarayı Bırak" kampanyası, vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı'nın da destek verdiği kermesten elde edilen gelir, il genelindeki kanserli hastalar yararına kullanılacak.

Kanser Hastalığı'nın toplumsal bir sorun olduğunu ifade eden İl Sağlık Müdürlüğü Akıl ve Ruh Sağlığı Şube Müdürü Dr. Remziye Nur Eke, "Kanserle mücadele konusunda etkin bir çalışma yürütüyoruz" dedi. "Uluslararası Ödüllü Sigarayı Bırak" kampanyasını pazartesi gününden itibaren Uşak'ta başlattıklarını ifade eden Dr. Nur Eke, "İl genelinde sağlık ocaklarında, hastanelerimizde ve tüm sağlık kuruluşlarında kampanyayı başlattık. Kermes alanında da ayrı bir stand açarak müracaatları kabul ediyoruz. Buradaki standımıza sabahtan itibaren 50 kişi müracaat etti. Sigara, başta akciğer kanseri olmak üzere lösemi, dudak, ağız, dil, gırtlak, pankreas, böbrek kanseri ve kalp yetmezliği gibi hastalıkların en belirgin nedenidir. Bu sebeple, sigarayı bırak kampanyası önemli bir girişimdir. Kampanyaya 1-28 Mayıs tarihleri arasında, 1 yıldır sigara kullanan, 18 yaşını aşmış herkes katılabilecek. 4 hafta süreyle sigara ve tütün kullanmayanlar çekilişe katılmaya hak kazanacak. Yarışmanın Türkiye ödülü, 6 bin YTL'dir. Bu ödülü kazanan Avrupa ve dünya ödüllerine katılmaya da hak kazanacak. Yarışmanın Avrupa ödülü 2 bin 500 dolar, dünya ödülü ise 10 bin dolardır. Sağlık Müdürlüğü olarak biz sonuçları bakanlığa bildireceğiz. Ayrıca üniversite, cezaevi ve toplumun tüm kesimlerine hitaben seminerler düzenleyeceğiz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2006 Çarşamba 15:46:32
Güncelleme :5 Nisan 2006 Çarşamba 15:58:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?