5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Uşak'ta Turizm Haftası nedeniyle bir tören düzenlendi

Uşak'ta, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeniyle bir tören düzenlendi.

30. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde düzenlenen törende konuşan Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürü Şerif Arıtürk, "Ülkemizde son yıllarda turizm alanında bir ivme yakalamıştır. Bu yükselme her geçen gün artarak devam edecektir. Çünkü ülkemiz turizm çeşitliliği açısından zengin kaynaklara sahiptir. Ancak son aylarda kuş gribi, karikatür krizleri ve terör olayları gibi yaşanan bazı olumsuzluklar, ülkemize gelen turist sayısında düşüşe neden olmuştur. Bu sıkıntılar bizim turizm alanında yakaladığımız olumlu gelişmeyi etkilemeyecektir" dedi.

Uşak'ın kültürel ve doğal zenginliklere sahip bir kültür kenti olduğuna da dikkat çeken Arıtürk, "Bütün bu değerlerimizi bugüne kadar iyi kullanamadık. Konaklama tesislerinin yetersiz olması, turizme yapılan yatırımların çok az olması ve kentimizin doğal ve tarihi zenginliklerini yeterince tanıtamadığımız için turizmden hak ettiğimiz payı alamıyoruz. Bacasız sanayi olarak adlandırılan turizm, dünyada olduğu gibi ülkemizde de en parlak sektör haline gelmiştir. 2004 yılında ülkemize 17 milyon turist ziyaret etmiş ve 15 milyar dolar döviz bırakmıştır. Bu yıl bu rakamın 20 milyon turist ve 18 milyar dolar dövize çıkacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Vali Kayhan Kavas ise, Uşak'ın kültürel yapıya sahip bir turizm kenti olduğunu ifade ederek, "İlimizdeki kültürel ve doğal zenginlikleri en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız. Özellikle termal turizm ve tarihi Uşak evlerinin tanıtımını yapıp kaliteli konaklama tesisleri kurarak, iyi bir tanıtım yapmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Etkinlikler çerçevesinde, öğrenciler tarafından hazırlanan mini tiyatro oyunları sergilenirken, Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Kayhan Kavas ve Belediye Başkanı Mesut Apaydın tarafından verildi. Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri tarafından sergilenen "Karın tokluğuna çalışmak" adlı tiyatro oyunu ise ilgiyle izlendi.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2006 Çarşamba 20:04:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?