5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Yerel Yönetim Refomu'na destek

Uşak İl Genel Meclisi, Yerel Yönetim Reformu Programına Destek Projesi kapsamında dün denetlendi.

Vali Kayhan Kavas'ın da katıldığı toplantıda, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Proje Danışmanı Ferhat Emil, İl Genel Meclisi üyelerine proje hakkında geniş bilgiler verip projenin uygulanması konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve AB uyum yasaları çerçevesinde yeni bir süreç başladığını ifade eden Ferhat Emil yaptığı konuşmada, "Proje için Türkiye genelinde 3 bin 200 belediye ve 81 vilayete çağrı yaptık. Yerel Yönetim Reformu Programına Destek Projesi'nin uygulanması için 279 başvuru yapıldı.

Bu başvurular çeşitli kriterlerde değerlendirilerek 14 başvuru finale kaldı. Şu anda 11 belediye ve 3 özel idare, projenin uygulanması için pilot bölge olmak için yarışıyor. Türkiye genelinde seçilecek olan bir özel idare için Karabük, Sivas ve Uşak yarışıyor. Biz bu 3 ili de ziyaret ederek İl Genel Meclisi'ni yerinde inceliyoruz. İlk incelememize de Uşak'tan başladık. Burada edindiğimiz bilgileri seçim kuruluna bildireceğiz. Seçim kurulu belli kriterleri ortaya koyarak 3 ilden birini pilot bölge olarak seçecek.

Proje personel eğitimi ve idari destek sağlayacak. AB uyum yasaları çerçevesinde biz bu projeyi hazırlarken AB üyesi olan ve bu süreçten geçen Macaristan, Polonya gibi ülkelerin yaptıklarını inceledik. Proje, Birleşmiş Milletler Kalkınma Ajansı tarafından yürütülüyor. Pilot il seçildiğinde biz bütçe süreci, hizmet kalitesi ve eğitim konularında destek sağlayacağız. Ayrıca özel idarelerin yaptığı hizmetleri de ele alıp değerlendireceğiz" dedi.

Proje Danışmanı Ferhat Emil, daha sonra İl Genel Meclisi üyelerine çeşitli konularda sorular yönelterek Yerel Yönetim Reformu Programına Destek Projesi hakkındaki düşüncelerini dinledi. İl genel meclisi çalışanları ve meclis üyeleri, "Uşak'ın sorunlarını çözmek için uyum içerisinde çalıştıklarını belirterek, "İlkler şehri olan ilimizde bir ilki daha gerçekleştirmek istiyoruz. Bu projede pilot il olmak için istekliyiz ve bu kapasiteyi kendimizde görüyoruz. Pilot il seçilmemiz halinde elde edilecek verilerin verimli ve gerçekçi olacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Yerel Yönetim Reformu Programına Destek Projesi'nin hazırlanmasında pay sahibi olan ve Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü görevinde bulunan Uşak Valisi Kayhan Kavas ise, "Uşak Belediyesi ve İl Genel Meclisi'nin projenin uygulanması konusunda finale kaldı. İkisi birden pilot il seçilmesi halinde çok başarılı bir uygulama süreci yaşanacaktır. Personelimize güveniyorum ve Uşak'ın bu işin üstesinden gelebilecek kapasitede olduğunu düşünüyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2006 Salı 14:46:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?