5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

6 ay içinde 2 kızları kayboldu

Uşak'ta, 6 ay içinde 2 kızı birden kaybolan Önal ailesi, yetkililerden yardım bekliyor. 

Uşak Merkez Aybey Mahallesi Eser Sokak'ta oturan ve geçimini hurdacılık yaparak sağlayan Önal ailesi, Filiz ve Kübra adında 2 kızlarının kaybolmasının acısıyla yaşıyor. Yaklaşık 6 ay önce 18 yaşındaki kızları Filiz Önal'ın kaybolmasının ardından, geçen hafta da 13 yaşındaki kızları Kübra Önal'ın aynı şekilde ortadan kaybolmasıyla yıkılan baba Hüsnü ve anne Nebiye Önal, kızlarının hayatından endişe etmeye başladı. 

Büyük kızları Filiz'in 10 Nisan tarihinde kaybolduğunu belirten baba Hüsnü Önal, "Biz Filiz'i ararken, şimdide Muzaffer Mert İlköğretim Okulu'nda 8. sınıfa giden diğer kızımız Kübra ortadan kayboldu. Okula başlayalı henüz 1 hafta olmuştu. 24 Eylül Pazar günü eşimle kayıp olan büyük kızımız Filiz'i aramak için İstanbul'a gitmiştik. Pazartesi sabahı evi aradığımızda telefona cevap alamadık. Okulu aradık, okulda da olmadığı söylenince, geldiğimiz otobüsle İstanbul'dan Uşak'a geri geldik. Küçük kızımızda bir anda kayıplara karıştı. Kızlarımızın başlarına ne geldiğini bilmiyoruz. Kızlarımızın kaçırılarak kötü yola düşürülmesinden korkuyoruz. Onları görüp tanıyanların veya yerini bilenlerin insanlık namına en yakın emniyet veya jandarma birimine giderek ihbarda bulunmalarını istiyoruz" dedi. 

2 kızının da kaybolması sebebiyle psikolojik tedavi görmeye başlayan anne Nebiye Önal ise, "Büyük kızım için yanarken, şimdide küçük kızım kayboldu. Küçük kızım içine kapanık, evde kedisi ve köpeğiyle ilgilenen, ders çalışan, okulunda başarılı bir kızdı. Hiçbir sorunu yoktu. Sürekli kaybolan ablasını düşünüp üzülüyordu. Evde olmadığımız sırada küçük kızım da kayboldu. Nereye gitti, ne oldu bilmiyoruz. Hiçbir haber de alamadık. Çalmadık kapı bırakmadık. Kızlarım sağ mı? Ölü mü? Kızımı kimler kaçırdı? Hiçbir bilgimiz yok. Kızlarımın bulunmasını, kızlarımı kaçıranların yakalanarak en büyük cezalara çarptırılmasını istiyorum" şeklinde konuştu. 

Büyük kızları Filiz'in kaybolduğu aylarda kendilerini birkaç kez arayıp "Anne Beni Kurtar" dediğini de iddia eden anne Önal, "Hayatından endişe ediyorum. 2 aydır aramalar da kesildi. Kardeşinin de kayıp olduğunu mutlaka duymuştur. Bizi aramasa bile onu yine merak eder. Birine yanarken şimdi 2 kızımı da kaybettim. Küçük kızım evden kaybolduğunda üzerine elbise bile almamış. Ayağına terlikle kayıplara karıştı. Her 2 kızımın da kadın ticareti yapan çetelerin eline düşmesinden korkuyorum. 1 ay önce Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nden 'Erhan' isimli bir şahıs bizi arayarak kızımızın orada olduğunu ve kadın satıcılığı yapan şahısların ellerinde olduğunu söyledi. Bunun üzerine Hatay Dörtyol'a gittik. Bu şahıs bize kızımızı kadın satıcılarıyla müşteri kılığına girerek alabileceğini ve bunun için 250 YTL para vermemizi söyledi. Bizden parayı aldı ve bir daha geri dönmedi. Bizi dolandırdı. Bu olay üzerine her 2 kızımızın da fuhuş batağına sürüklenebileceği ihtimali geliyor. Çok çaresiziz ve ne yapacağımızı bilmiyoruz. Aylardır büyük kızımız için yaptığımız aramalar sonuç vermedi. Şimdi de aynı acıyı küçük kızım için yaşıyorum" açıklamasında bulundu. 

Önal, ailesi yetkilerden çocuklarının bulunması için yardım bekliyor.
iha
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2006 Cumartesi 14:59:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?