5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Karun Hazinesi soruşturması

Uşak Müzesi'nde sergilenen Karun Hazinesi'nin bazı parçalarının sahteleriyle değiştirildiği iddiaları üzerine, başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 zanlı bugün adliyeye sevk edildi. 

Aralarında Uşak Arkeoloji Müzesi Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu'nun da bulunduğu 9 zanlı sabah saat 10.20 sıralarında savcılıkta ifadeleri alınmak üzere Uşak Adliyesi'ne getirildi. Pazartesi günü sabah saat 05.00 sıralarında İstanbul, İzmir, Afyon, Yozgat ve Uşak illerinde eş zamanlı olarak gözaltına alınan 9 zanlı 2 gün boyunca gözaltında tutuldu. Uşak dışında gözaltına alınan sanıklar dün gece saatlerinde Uşak Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Karaağaç Polis Merkezi'ne getirildi. Bu arada polis savcılıktan 1 gün ek gözaltı süresi istedi ve bugün sabah saatlerinde 9 kişiyi adliyeye sevk etti. Aralarında Uşak Arkeoloji Müzesi Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu'nun da (51) bulunduğu zanlıların Bülent Yücel (46), Fehmi İşler (37), Dursun Savaş GünAltay (38), İsmail Bilgin (42), Fuat Ergün (36), Halil Eker (42), Mehmet Polat (39) ve Yunus Ahmet Güler (25) adliyede sorgulamaları başladı. 

Öte yandan, olayla ilgili olarak aranan 2 kişiden biri olan E.K. (36) adlı kişinin de Uşak'ta yakalanarak gözaltına alındığı öğrenilirken, adliyeye sevk edilen zanlıların savcılıktaki sorgulamaları devam ediyor.
.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2006 Çarşamba 11:52:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat bayrak IP: 85.102.100.xxx Tarih : 6.06.2006 14:34:56
bizim uşağımızda şaşırılmayacak bir konu olduğu için kimse şaşırmamıştır sucsuz kişileri boşu boşuna yakaladılar bir süre cezaevinde misafir etikten sonra bırakacaklar bu olayın tek kilit ismi var onuda benim gibi herkez biliyor ama arkası kuvetli olduğu için kimse seslenemiyor benden bu kadar MALATYALI MURAT