5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Türbanlı başhekime soruşturma

Uşak'ta Sağlık Bakanlığı'na bağlı Fatih Mahallesi İbrahim Keycek Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezi Başhekim Vekili Pratisyen Dr. Fatma Nur Bozok ve bazı görevlilerin türbanla görev yapmaları büyük tepki uyandırdı. Vali Kayhan Kavas, soruşturma başlattığını açıkladı.

Vali Kayhan Kavas, “Haber üzerine yaptığım araştırma sonrası, bu doktorun mesaide değil izinde olduğunu söylediler. İzin konusunu tam anlamıyla bilmiyorum. Soruşturmayı Sağlık İl Müdürlüğü yapacak. Dr. Fatma Nur Bozok hakkında izni bitip mesaiye başladığında hukukun gerektirdiği şekilde işlem yapılacaktır” dedi.

Tepkisini ifade eden CHP Uşak Milletvekili Prof. Dr. Osman Coşkunoğlu, bu tür kişilerin arkalarına siyasi destek alarak türbanla görev yaptıklarını söyledi. Osman Coşkunoğlu, “Bu olay sadece Uşak'a özgü bir şey değil. Bu tür kişiler arkalarına siyasi destek alarak bunları yapıyor. Halkı türban taraftarı ve karşıtı şeklinde ayırıp çatışmaya götürecek şekilde durum yaratılıyor. Asıl olay türbana karşıtlık değil, en önemlisi hukuk uygulanacak mı uygulanmayacak mı” dedi.

Kıyafet kanun ve yönetmeliklerinin ortada olduğunu ifade eden Coşkunoğlu, “Meclisin üçte iki çoğunluğuna sahip olan AKP hükümeti istese kıyafet kanununu da değiştirebilir. Yasayı değiştirmeden Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde çare arıyorlar. AKP hükümeti 40 aydır görev başında. Bu konuyu çözeceğiz dedi ama çözmedi. Ortada bir yasa varsa bu uygulanmak zorundadır. Siyasi iktidar AİHM'de çözemediği konuyu halk arasında çatışma çıkartarak çözmeye çalışıyor” diye konuştu.

Atatürkçü Düşünce Derneği Uşak Şube Başkanı Ercan Uzun da, üyelerinden ve vatandaşlardan türban konusunda sürekli şikayetler geldiğini vurgulayarak, “ADD Uşak Şubesi olarak bu konuyu uzun zamandır araştırıyorduk. Uşak Devlet Hastanesi ve Sağlık Ocakları'ndan yüzde 80 oranında türban şikayetleri vardı. Hayretler içindeydik. Sizin bu konuyu gündeme getirmeniz çok iyi oldu. Sağlık ocaklarında türbana izin verildiğini gözlemlemiştik. Devlet Hastanesi'nde çalışan kamu personelinin de türbanla çalıştıklarını gözlerimize gördük.

Kıyafet yönetmeliği olmasına rağmen Uşak Valisi Kayhan Kavas ve Sağlık İl Müdürü Dr. Ali Taşçı'nın bu konuyu nasıl göz ardı ettiklerine bir anlam veremedim. DHA'nın haberi Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ihbar olarak kabul edilmeli ve işlem yapılmalıdır. ADD Uşak Şubesi olarak bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız” diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Mart 2006 Cumartesi 16:54:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mahmut duran IP: 84.146.138.xxx Tarih : 1.04.2006 17:09:14
Arkadasla, nedir bu bas örtsü ! bizim atalarimiz yani ninelerimiz hep basi acik mi gezdi.birakin böyle seyleride TC Cumhuriyeti, yani vatanimizi daha ileriye gitmeye bakalim. böyle kücük seylerle ugrasmayalim .Herkes özgürdür.isini dogru dürüst yaptiktan sonra,deyilmi.Hem güzelce giyindikten sonra ne farkeder.selamlar