5
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Kanserle mücadelede yetersiziz

Uşak Kanserle Savaş Derneği ile İl Sağlık Müdürlüğü'nün ortaklaşa organize ettiği "Kanser Haftası" etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen okullar arası şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Öğretmenevi'nde düzenlenen ödül törenine Vali Kayhan Kavas, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, Çevre ve Orman Müdürü Ramazan Toker ile dernek üyeleri ve öğrenciler katıldı. Törende bir konuşma yapan Kanserle Savaş Derneği Başkanı M. Tevfik Çamcı, "Uşak Devlet Hastanesi Gastroetnoloji Bölümü, Kanser Erken Teşhis ve İlaçla Tedavi Merkezi'ne taşındı. Protokol gereği Sağlık Bakanlığı'nca kanser hastalığında uzman doktor, ilgili personelin tayinlerinin yapılıp laboratuarların eksiklerinin biran önce tamamlanıp ilgili cihazların temin edilmesini istiyoruz. Bu konuda Uşak milletvekilleri ve ilgili bürokratlarla da görüşüp destek istedik. Kanser Erken Teşhis ve İlaçla Tedavi Merkezi, hastalığın tedavisinde yeterli değildir

. Bu tesisin alt kısmında bin metrekarelik, derneğe ait yerimiz var. Buraya daha büyük ikinci bir bina yapılarak tam teşekküllü ve yatılı hasta tedavisinin yapılabileceği bölgesel bir hastane yapılması gereğine inanıyoruz" diye konuştu.

Tören, konuşmaların ardından ödüllerin dağıtılmasıyla sona erdi.
.
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2006 Perşembe 23:05:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?