5
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Uşak'ta ücretsiz, kan şekeri ölçüm günleri

Uşak Belediye Tabipliği, geçen yıl olduğu gibi bu yılda 17-24 Nisan tarihleri arasında ücretsiz kan şekeri ölçüm günleri kampanyası düzenlenecek.

Uşak Belediye Tabibi Reha Alkan düzenlediği basın toplantısında, kampanyayla halkın vücut sağlığına bir nebze olsun katkı sağlamayı hedeflendiğini söyledi. Amaçlarının diyabet hastası ya da diyabet şüpheli hasta oranını tespit etmek olmadığını belirten Alkan, "Kan şekeri ölçüm günlerinde, diyabetli olduğunu bilen insanlarımızın hastalık ve tedavilerinin seyri hakkında bir fikir sahibi olmalarını sağlamak, diyabet şüphesi olan insanlarımızın da bu korkularını yenmeleri için fırsat oluşturmaktır. Sağlıklı olduğunu bilen veya düşünenlerde ölçüme katılabilir" dedi.

Doğru sonuçlar alabilmek için vatandaşların kan şekeri ölçtürmeye gelirken, aç olmalarını söyleyen Alkan, "Kampanya süresinin 5 gün oluşu, ölçümlerin rahat bir ortamda ve doğru yapılmasına katkı sağlayacaktır. Yaklaşık olarak bin kişide ölçüm yapılmasını planladık ve belediye tabipliği olarak tüm hazırlıklarımızı bu sayıya göre yaptık. Vatandaşlarımızdan katılım bekliyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2006 Cumartesi 18:46:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?