5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

İçişleri Bakanı Aksu Uşak'ta

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Uşak'a geldi. 

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, AKP Uşak milletvekilleri Alim Tunç ve Ahmet Çağlayan ile birlikte polis helikopteriyle saat 11.00 sıralarında Uşak Havaalanı'na indi. 

Bakan Aksu, havaalanında Uşak Valisi Kayhan Kavas, Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın ve diğer protokol üyeleri tarafından çiçeklerle karşılandı. Daha sonra Uşak Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Aksu, Vali Kayhan Kavas'tan brifing aldı. 

Uşak Valiliği ziyaretinde basın mensuplarının sorularını cevapsız bırakan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Uşak'ın Teşvik Yasası ile önemli adımlar gerçekleştirme yolunda mesafe aldığını belirten Bakan Aksu, "Buradaki yöneticiler ve seçilmişlerin ahenk içerisinde çalıştığını görüyoruz. 

Hükümet tarafından hazırlanan KÖYDES Projesi, bizim ve Başbakanımızın Türkiye sevdasını ortaya koyan bir projedir. 

Belki de ilk defa kırsala yatırıma bu kadar önem verildi. Biz bunu 2005 yılında başlattık. Bir yıl içerisinde ayırdığımız ödeneklerle projeler devam ediyor. Ben buradan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a tüm imkanları seferber ettiği için teşekkür ediyorum. Gönderdiğimiz ödenekleri, valilikler ve kaymakamlıklar tasarruflu bir şekilde kullanıyor. Bu ödeneklerle 100 köye gidecekse, yaptıkları tasarrufla 110 köye hizmet götürüyorlar. KÖYDES Projesi'nde işler güzel gidiyor. 

Hedefimiz, 2007 yılı sonunda, hiç bir köyde yol ve su sorunu kalmamasıdır. Ancak, gittiğimiz illerde yaptığımız incelemelerde KÖYDES Projesi'nin hızı şekilde devam ettiğini ve bir çok ilde, bu çalışmaların 2006 yılı sonuna kadar tamamlanacağını gördük. Uşak'ta da KÖYDES Projesi 2007 yılı sonuna kalmadan bitirilecektir. 

Bu projelerin yanı sıra Uşak'a has projeler de üretilmiş. Bu projelerden de hep birlikte çalışarak güzel neticeler alacağımıza inanıyorum" dedi. 

Ziyaretin sonunda Uşak Valisi Kayhan Kavas, Bakan Aksu'ya Uşak Halısı hediye etti. İçişleri Bakanı Aksu daha sonra, Merkez Ulu Camii'de Cuma namazı kıldı ve namaz çıkışında vatandaşlarla sohbet etti. Bakan Aksu'nun, Uşak Belediyesi İtfaiye Binası ile Kan Merkezi'nin açılışlarına katılacağı bildirildi.
.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 14:02:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?