5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Ulubey Kanyonu'nda milletvekili katılımıyla doğa yürüyüşü

Uşak Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından Ulubey kanyonlarında doğa yürüyüşü düzenlendi. Vali Kayhan Kavas, 75 kilometrelik doğa harikası kanyonlarda zor anlar yaşadı.
Ulubey Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 1. Ulubey Kanyonları Doğa Yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.

Uşak protokolü 75 kilometrelik Ulubey Kanyonları'nı, sabahın erken saatlerinde başlayarak 2 saatte gezdi. Doğa yürüyüşüne Vali Kayhan Kavas, Uşak Milletvekilleri Alim Tunç, Ahmet Çağlayan, Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, Ulubey Belediye Başkanı Hüseyin Buğdaylı, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Pehlivan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüş sırasında kayaklıklarda yürümekte zorluk çeken Kavas, Uşak Milletvekili Alim Tunç'un koluna girerek koruma polislerinin yardımıyla yürüdü. Yürüyüşte özellikle 45 yaşın üstündeki katılımcılar gerilerde kalırken bazı katılımcılar da türkü söyleyerek temiz havanın tadını çıkarttı. Kanyonların güney kesiminde buluşan yaklaşık 200 katılımcı yürüyüş sonrası Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Toprak eşliğinde spor yaptı. Nefes açma ve kas gevşetme hareketleri sırasında Kavas Milletvekili Alim Tunç'a, "Sayın vekilim Uşakspor'un bugünkü maçında sahaya biz çıkalım. Yeterince idman yaptık" dedi.

Doğa yürüyüşü sonunda bir açıklama yapan Vali Kayhan Kavas, ABD'deki Grand Kanyonu'ndan sonra uzunluk bakımından dünyanın en büyük 2. kanyonu olma özelliğine sahip Ulubey Kanyonu'nun turizme açılabilmesi için Dokuzsele Deresi'nin temizlenmesi gerektiğini söyledi. Kavas, "Tüm Uşaklılarla bu güzellikleri görüyoruz. Ayrıca sanayi atıklarının çevreye ne kadar kirlettiğini de gözlerimizle görüyoruz. Sanayi tesislerinin kirlettiği bu dere temizlendiğinde ne kadar güzel olacağını göreceğiz. Şehir merkezindeki fabrikaların OSB'ye taşındığında ciddi projeler yapacağız. Kirlilik tam olarak temizlenmediği için Ulubey Kanyonları'nı turizme açamıyoruz. Burayı bu haliyle turizme açtığımızda gelen yerli ve yabancı turistler bu kirliliği bize soracaktır. Bu soruyu hiçbir haklı mazeretle açıklayamayız. Bu soruyla karşılaşmadan önce mutlaka temizlemeliyiz. Bu kirlilik hepimizin ayıbı önce bu suyu temiz akıtmalıyız sonra turizm faaliyetlerini başlatmalıyız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2006 Pazar 17:47:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?