5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

UNICEF Komitesi Uşak'ta

UNICEF'in dünya genelinde 1996 yılından bu yana uyguladığı "Çocuk Dostu Şehir" projesine aday olan Uşak, UNICEF Milli Komitesi Başkanı Prof Dr. Talat Halman ve danışma kurulu üyelerini ağırlıyor. 

Öğretmenevi Şeref Salonu'nda sivil toplum örgütlerinde yer alan kadın üye ve yöneticilerin katıldığı "Çocuk Dostu Kentler Yüksek Danışma Kurulu" toplantısında bir açılış konuşması yapan, aynı zamanda UNICEF Milli Komitesi Danışma Kurulu Üyesi olan Uşak Valisi Kayhan Kavas, "Çocuk Dostu Kentler" projesinin önemine değindi. Projenin özellikle İspanya ve İtalya gibi dünyanın değişik ülkelerinde başarıyla uygulandığını söyleyen Vali Kavas, "Türkiye'nin ilk Kültür Bakanı olan Prof. Dr Talat Halman, ve diğer UNICEF üyesi arkadaşlarımız Uşaklılar için geldi. Böylesine önemli bir projenin ilk defa Uşak İli'nde konuşuluyor olması ve UNICEF Milli Komitesi'nin ilimize gelmesi bizi sevindirmiştir. Burada projenin uygulanması ile ilgili neler yapılabileceğini tartışacağız. Çocuk Dostu Kentler projesi, Türkiye'de daha yeni yeni uygulanmaya başladı. Ancak henüz taşraya, yani Ankara dışına çıkmadı. İlk defa proje ile ilgili UNICEF Milli Komitesi bir ile geldi. Bu toplantının yanısıra, yarın da belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, UTSO ve üniversite rektörünün katılacağı bir toplantı daha yapılacak" ifadelerini kullandı. 

UNICEF Milli Komitesi Başkanı ve Türkiye'nin ilk Kültür Bakanı olan Prof. Dr. Talat Halman ise, yaptığı açıklamada, "UNICEF olarak bu projeyi, en iyi siz kadınların anlayacağını ve bize yardımcı olabileceğinizi düşünüyoruz. Aslında biz, kadınlara anne terimini kullanıyoruz. Biz, buraya projeye destek vermeniz ve sahip çıkmanız için ricada bulunmaya geldik. "Çocuk Dostu Kentler" projesi, dünyada ve ülkemizde oldukça yeni. Biz ilk defa Ankara dışına çıktık ve Uşak'ta bu çalışmayı başlattık. Sizler burada tarihi bir görev yapıyorsunuz. Projenin hayata geçirilmesi ve kentlerde başarılı olabilmesi için annelerin desteğine çok ihtiyacımız var. Ayrıca Uşak'a, UNICEF olarak biz küçük bir cep park kurmayı hedefliyoruz. Böylece Uşaklılar'a bir armağan sunmuş olacağız" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2006 Salı 21:56:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?