5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Hayri Obüs Uşakspor'u mahkemeye verdi

Türkiye 2. Futbol Ligi A Kategorisi'nde mücadele eden Uşakspor, eski teknik direktörü Hayri Obüs ile mahkemelik oldu. Sezon başında Uşakspor'u çalıştıran ancak ligin 6. haftasında görevinden istifa eden Hayri Obüs alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle kulüp aleyhine dava açtı.

Uşakspor eski Teknik Direktörü Hayri Obüs, avukatı Fahrettin Erbahayetmez aracılığı ile gönderdiği yazıda Uşakspor'dan alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle kulüp aleyhine dava açtığını bildirdi. Uşakspor eski Teknik Direktörü Hayri Obüs'ün avukatı tarafından basın kuruluşlarına gönderilen yazıda, "Hayri Obüs Ankaragücü ile oynanan Türkiye Kupası maçına kadar Uşakspor'un teknik direktörü olarak çalıştı.

Yönetimle ters düştüğü için takımla yollarını ayırmış ve 01.05.2006 tarihine kadar alması gereken ücretten fedakarlık göstermiştir. Ancak noter tespiti ile sabit olan şampiyonluk primi ve kulüp tarafından kendisine alınan aracın bedeli ödenmemiştir. Ayrıca Kulüp tarafından verilen çekler karşılıksız çıkmıştır. Bu nedenle kulüp aleyhine dava açılıp icra takibi başlatılmıştır" ifadeleri yer aldı.

Obüs'ün avukatı Fahrettin Erbahayetmez, ayrıca bu konuda Türkiye Futbol Federasyonu'na da bir yazı göndererek Uşakspor hakkında vergi ve disiplin soruşturması başlatılmasını istediklerini de söyledi.

Hayri Obüs'e alınan aracın taksitleri dışında herhangi bir borçlarının bulunmadığı ifade eden Uşakspor Kulüp Yöneticisi Mehmet Uzun ise "Hayri Obüs ile sözleşmemizi karşılıklı fesh ederek ayrıldık. Ayrılırken verdiğimiz çekleri geri aldık. Uşakspor olarak kendisine bir araba almıştık. Takımda çalışırken bu arabanın taksitleri ödeniyordu. Ayrıldıktan sonra gecikmiş iki tane taksit var. Bu konuda kendisi ile bir anlaşmazlığımız var. Geçtiğiz hafta içerisinde görüştük. İzmir'de buluşup konuyu çözmek için bir araya gelecektik. Davadan haberimiz yok. Hayir Obüs'ün kulüpten arabanın taksitleri dışında hiçbir alacağı yoktur" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 16:30:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?