5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Uşakspor Teknik Direktörü'nden açıklama

Uşakspor Teknik Direktörü Celal Kıbrızlı, gelecek sezon için istediği şartların yerine getirilmesi halinde takımda kalacağını söyleyerek, "Uşakspor, Süper Lig'i hedefler ve kalmasını istediğim 14 futbolcu takımda tutulursa ben de kalırım" dedi. Kıbrızlı, kentin ileri gelenlerini de gelecek sezon için Uşakspor'a destek olmaya çağırdı.
 
Uşakspor'un bu sezon inişli çıkışlı bir grafik çizdiğini, yaşanan olumsuzluklar nedeniyle takımın ligi hedeflenen yerde bitiremediğini belirten Teknik Direktör Kıbrızlı, "Uşakspor ilk defa mücadele ettiği A Kategorisi'nde tüm olumsuzluklara rağmen başarılı olmuştur. Son maçımızda da galip gelmek için sahaya çıkacağız. Gergin geçen Akçaabat Sebatspor maçının ardından Elazığspor karşılaşmasına oyuncularımı motive etmekte zorlandım. Seyircimiz önünde son maçımızı kazandığımız için mutluyum. Maçın ilk dakikalarında oyunun hakimi Elazığspor gibi görünüyordu. Ancak ilk 30 dakika sonunda dengeyi sağladık ve öne geçtik. 90 dakika boyunca en az 6-7 net gol fırsatı yakaladık. Bu fırsatları beceriksizliğimiz yüzünden golle sonuçlandıramadık. Bu fırsatları değerlendirebilseydik farklı bir galibiyet elde edecektik" dedi. 

Yeni sezon için henüz yönetimle anlaşmadıklarını ve hafta içerisinde masaya oturacaklarını kaydeden Kıbrızlı, "Ben profesyonel bir futbol adamıyım. Ligi orta yerlerde bitirmeyi hedefleyen bir takımda kalamam. Uşakspor Süper Ligi hedefler ve takımda kalmasını istediğim 14 oyuncu tutulursa ben de kalırım. Futbol dünyada globalleşen ve en popüler spor dalı haline gelen bir uğraştır. Bu nedenle Uşak sadece battaniyesi, tarhanası ile değil futbolu ile de reklamını yapabilir. Bunun için de sağlam hedefler ortaya konup güçlü bir kadroya ihtiyaç var. Şehrin ileri gelenleri de bu takıma destek olarak elini taşın altına koymalıdır. A Kategorisi zorlu bir lig. Gelecek sezon da son derece çekişmeli ve zorlu geçecektir. Bu nedenle Uşaklılar kenetlenip, bu takıma sahip çıkmak zorundadır. Aksi halde Süper Lig hedefine ulaşamayız" diye konuştu. 

Geçen hafta içerisinde bazı oyuncuların takımdan ayrılmak için izin istediğini söyleyen Kıbrızlı, "Kadroda bulunan oyuncularımızdan Mustafa Güngör kadro dışı bırakıldı. Serdar, Ayhan ve kaleci Emrah da takımdan ayrılmak için izin istedi, biz de kendilerine izin verdik. Şu anda altyapıdan aldığımız gençlerle birlikte 27 kişilik kadromuz var. 14 kişiyi kesinlikle kadromuzda tutmak istiyoruz. Bu kadronun yanı sıra bu yıl Süper Lig'de oynayan oyunculardan 2-3 tane transfer etmek istiyoruz. Benim politikam bu. Yönetime de bu şekilde bildirdim. A Kategorisi'nde oynayan 4 tane oyuncu transfer ederek gelecek sezonun hedef takımı olmak istiyoruz. Süper Lig'den düşecek takımları da baz alırsak güçlü bir kadro kurmamız gerekir. Uşakspor, bu sezon ligde başarılı olmuştur. Bunu da futbolcular sağlamıştır. Bu nedenle futbolcularımı kutluyorum" dedi.
.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2006 Pazartesi 18:10:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?