5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Asansör denetimi el değiştirdi

Uşak Belediyesi, asansörlerin yıllık periyodik denetim ve kontrollerini hazırlanan protokolle Makine ile Elektrik Mühendisleri Odası'na devretti. 

Belediye Encümen Salonu'nda gerçekleştirilen bir törenle hazırlanan asansör denetim ve kontrolüyle ilgili protokol Belediye Başkanı Mesut Apaydın, Makine Mühendisleri Odası Uşak Şubesi Başkanı Ali Azizler ve Elektrik Mühendisleri Odası Uşak Şubesi Başkanı Ali Görücü tarafından imzalandı. Başkan Apaydın, belediyelerin halkın can ve mal güvenliğinden sorumlu olduğunu dile getirerek, "Çok katlı yapı sistemiyle birlikte asansörler hayatımızın bir parçası olmuştur. Bu asansörlerin proje aşamasından başlayıp inşaatı, montajı ile işletmeye alınması ve alındıktan sonra da yıllık rutin bakımları için kontrol sistemi gerekmektedir. Bu tür çalışmalar zamanında ve gerekli titizlik gösterilerek yapılmadığı takdirde zaman zaman ölümle sonuçlanan kazalar oluşmaktadır" dedi. 

Söz konusu protokolün geç kalınmış bir işlem olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Apaydın, şöyle devam etti:
"Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın asansör yönetmeliği gereği asansörlerin bakım ve denetimleri, yapının bulunduğu belediye veya valilik tarafından yaptırılması söz konusudur. Bu yasa çerçevesinde, sağlıklı ve güvenli şekilde kullanılması için asansörlerin yıllık periyodik kontrol protokolünü imzaladık. Kontroller adı geçen odaların görevlendireceği mühendisler tarafından yapılacaktır. Görevli mühendisler yaka kartlarıyla bu işi yürütecek. Bakım sonrası asansörün sağlıklı çalışıp çalışamayacağı konusunda bir levha asılacak. Bakımları tam olan asansörlerin bulunduğu binalara yeşil levha, tadilat isteyen asansörlere sarı levha ve kullanılması tehlike içerenlere ise kırmız levha asılacak. Her binadan yıllık 100 YTL bakım ücreti alınacak. Bakımı yaptırılmayan asansörlerde meydana gelen kazalardan apartman yönetimi, bakımı yapılan asansörlerde meydana gelen kazalardan ise bu iki odamız sorumlu tutulacak" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2006 Salı 10:02:51
Güncelleme :9 Mayıs 2006 Salı 18:21:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?