5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Başkan'dan eski başkan'a tepki

Uşak Belediye Başkanı Mesut ApaydınUşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, belediyenin İller Bankası'na olan borcu nedeniyle kendisini eleştiren eski belediye başkanına tepki gösterdi. Başkan Apaydın, yol çalışmaları hakkında da bilgi vererek 2009 yılına kadar toz ve çamur içerisinde kalan sokak kalmayacağını ifade etti. 

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, Uşak Belediyesi Encümen Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, eski başkan Ali Erdoğan'ın, belediyenin 24 milyon YTL olan İller Bankası borcu nedeniyle yaptığı eleştirilere cevap verdi. Yapılan eleştirileri mesnetsiz ve hazımsızlık olarak nitelendiren Başkan Apaydın, "Bu eleştiriler doğru değil ve hazımsızlıktır. 2 bin nüfuslu bir beldede belediye başkanlığı yapan bir kişi bile böylesine mesnetsiz eleştiriler yapmaz. Uşak Belediyesi'nin iller Bankası'na olan 24 milyon YTL'lik borç bizden ynaklanmamaktadır. Bu borç 1998 yılında ihale edilen altyapı projelerinden kaynaklanmaktadır. Bu projenin temelleri de 1994 yıllarında atılmıştır. Bu borçtan dolayı ne ben ne de benden önceki belediye başkanları Ali Erdoğan ve Erhan Akçay sorumlu tutulamaz. Bu eleştirilerdeki amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir. Bu hazımsızlığın nedenlerini hala anlamış değilim. Halep oradaysa arşın burada. Belediyenin tüm hesapları herkese açıktır. Biz geçen yıl İller Bankası'na 4 trilyon borç ödedik. Amacımız kısa sürede bu borçları bitirip borçsuz bir belediye haline gelmektir" dedi. 

Uşak Belediye Başkanı Mesut ApaydınBir önceki dönemde Uşak Belediyesi'nde adam kayırma ve partizanca bir yöntemle birçok işin yapıldığını öne süren Başkan Apaydın, "Türkiye'de geçmişte bir dönem vardı. O dönemde bu benim adamım o zaman bu adam yaşasın. Bu benim partimden, benim partimden olan kişiler yaşasın diğer partilerden olan insanlar ne olursa olsun anlayışı vardı. Bu anlayış tarihe karışmıştır. Uşak Belediyesi'nde MHP'li Ali Erdoğan döneminde partizanca verilen adam kayırmacayla dağıtılan bu paralar olmasaydı Allah bilir yaptıkları yatırımların hiçbirisi de olmazdı. Biz AK Parti olarak tüm belediyelere eşit davranıyoruz. Hükümet, AK Partili belediyelere de diğer partilerden olan belediyelere de aynı parayı gönderiyor. Biz iktidar olmanın hukuksuzluğunu ve adaletsizliğini yaşamıyoruz. Bizim partimiz Adalet ve Kalkınma Partisi. Başkalarının söylediği gibi Aldatma ve Kalkınma partisi değil. Eğer öyle olsaydı bize de çıkar sağlardı. Önceki dönemle bizim dönemimizi kıyaslarsak yaptığımız işlerin ve yatırımların kalitesi ortadadır. Bu işler ulu orta konuşmakla ve şov yapmakla olmaz. Bizi eleştirenlerin ufku bizim yaptığımız evsel atık su artıma tesisinin yanından geçmeyi bile yetmez. Biz eski defterleri karıştırmanın, intikam ve öç almanın peşinde değiliz. Barış ve kardeşlik içersinde hizmet yarışı içerisinde olmamız gerekiyor. Yapılan hizmetlere takdir etmeliyiz. Eğer biz başarısız olur ve icraatlarımızı anlatamazsak halk seçimde bizi sandığa gömer buna kimse de itiraz edemez. Bütün bu eleştirileri yapanların bir hazımsızlık sorunu var. Bu arkadaşlara hazımsızlık sorununu giderebilmeleri için 'mesudin' adlı ilacı öneriyorum. Arkasından da bu yarışa katılmak isteyen varsa centilmence kulvardaki yerini alır boyunun ölçüsünü sandıkta alır. Devlet yönetimi neyi söyleyeceğini ve konuşacağını bilmeyi gerektirir. Yalan söyleyemezsin ve bol keseden atamazsın" diye konuştu. 

Yol çalışmalarıyla ilgili kısa bir değerlendirme yapan Apaydın, "Belediye imar sınırları içerisinde 648 km yol var. Şuana kadar yapılan yol miktarı ise 276 kilometredir. Bu çalışmaların 125 kilometresi bizden önceki dönemde yapılmış. 2009 yılına kadar bizim hedefimiz ise 2 milyon 500 bin metrekare yol yapmaktır. Biz belediye olarak hedefimiz bugüne kadar yapılan yol miktarını 2 yıl içerisinde ulaşmak istiyoruz. 2009 yılı sonunda toz ve çamur içerisindeki sokaklarımızı ve yollarımızı modern hale getirmek istiyoruz. Bildiğiniz gibi 2006 yılını yol yılı olarak ilan etmiştik çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor" şeklinde konuştu. 

Başkan Mesut Apaydın, basın toplantısının ardından basın mensuplarına çay üstü düzenlemelerini yerinde gösterdi.
.
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2006 Perşembe 18:56:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?