5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Başkan'dan tramvay müjdesi

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, kent merkezi ile Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) arasında hafif raylı tramvay sistemi kurmayı planladıklarını söyledi. 

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın yaptığı açıklamada, Karun Hazineleri'nin sergilendiği Arkeoloji Müzesi dahil tüm müzeleri tren garında toplamak için proje hazırladıklarını ifade ederek, adı geçen projenin Uşak'ın prestij projesi olduğunu söyledi. 

Tren Garı'nda Devlet Demiryolları'na ait 60 bin metrekarelik bir alana kurulacak olan Arkeoloji Müzesi, Etnografya Müzesi ve Uşak Kent Tarihi Müzesi için Ulaştırma Bakanlığı'ndan olur aldıklarını kaydeden Başkan Apaydın, proje üzerinde çalıştıklarını belirtti.
 
Tren garında müzeler konsepti oluşturabilmek için yükleme istasyonunun başa bir alana taşınması gerektiğini de ifade eden Başkan Apaydın, gar bölgesini bir cazibe merkezi haline getireceklerini belirterek, "Gar bölgesindeki tarihi dokuya zarar vermeden modern bir cazibe merkezi oluşturmak istiyoruz. 

Bu proje için oradaki yükleme istasyonunun başka bir alana kaydırılması iyi olacak. Yükleme merkezini UOSB'ye taşımayı da hedefliyoruz. Bunu gerçekleştirebilirsek UOSB ile gar arasında hafif ray sistemli tramvay hattı düşünüyoruz. 

Geçtiğimiz hafta yaptığımız Belarus ziyaretinde orada bulunan tramvay sistemlerini inceledik. Bu proje UOSB ile demiryolları arasında bir köprü vazifesi görecek. Böylece organize sanayide seramikler vagonlara yüklenecek. Bunun için projelerimizden birisi de 'Organize Sanayi Bölgesine Hat Çekilebilir Mi' projesini düşünüyoruz. 
Teknik bir yönden sıkıntımız yok. Tramvayların tırmanma eğimi yüzde 8 olduğunu öğrendik. Bizim o bölgedeki en yüksek eğimli bölgemiz Çınar rampası, oranın eğimi de yüzde 5'lerde. Fazla kazı yapmadan tramvay hattını çekebiliriz. Karayollarının yol genişletmesi yaptığı bölgeyle veya orta refüjden bu hattımızı geçirebiliriz" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2006 Pazartesi 17:03:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?