5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Belediye meclisi nisan ayı toplantısı

Uşak Belediye Meclisi, Nisan ayı olağan 3. toplantısı yapıldı.

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın'ın yurt dışında olması nedeniyle toplantı, Başkan Yardımcısı Ahmet Karagöz başkanlığında dün akşam gerçekleştirildi. 18 maddenin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, özel servis araçlarının düzenli ve güvenli çalışmasıyla ilgili yönetmelikle Trafik Tescil Müdürlüğü tarafından verilen S plaka özel servis araçlarına, belediye tarafından verilen hat ruhsatı ve uygunluk belgesi için ücret alınıp alınmayacağı konusu alt komisyona havale edildi.

Gündemin 9. maddesi olan, kentteki bir parkın isminin "Şehitler Parkı" olarak değiştirilmesi ve şehit askerlerin isimlerinin parkta plaketler halinde yazdırılması konusu, imar komisyonu kararıyla birlikte görüşüldü. Görüşme sonunda İzmir-Ankara Karayolu üzerinde bulunan Milli Egemenlik Parkı'nın isminin 'Milli Egemenlik Şehitler Parkı' olarak değiştirilmesi, mevcut şehit parklarının adlarının aynen kalması ve şehit isimlerinin yeni parklara verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Kabul edilen meclis kararına göre, Milli Egemenlik Şehitler Parkı olarak ismi değiştirilecek olan parkta, Uşaklı tüm şehitlerin isimleri ayrıntılı bir şekilde yapılacak bir düzenlemeyle plaketlere yazılacak.

Yine gündemin 13. maddesi olan kaçak yapılaşmayla etkin bir mücadele verilmesi ve binalara ilave kat yapılmasının yasaklanması oy birliğiyle kabul edildi. Kaçak yapılaşmayı önleyerek şehrin estetiği için önemli bir karara imza attıklarını belirten Başkan Yardımcısı Ahmet Karagöz, "Uşak'ın il olduğu 1953 yılından bu yana ilk kez binalara ilave kat yapılası yasaklanmıştır. Bu Uşak için bir devrimdir. Bundan sonra izinsiz olarak rasgele hiç kimse ilave kat yapamayacak. İzinsiz olarak ilave kat yapanlar tespit edildiğinde ise yıkılacak. Bu kararla birlikte Uşak modern, çağdaş ve estetik bir kent olma yolunda önemli bir adım atmıştır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 21:18:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?