5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Belediyeler birliği için seçim

Türkiye Belediyeler Birliği'nde, Uşak'ı temsil edecek belediye başkanları ve meclis üyelerinin seçimi Uşak Belediyesi Meclis Salonu'nda yapıldı.

İlçe ve belde belediye başkanlarıyla belediye meclis üyelerinin katıldığı temsilci seçimleri gizli oylama usulü yapıldı. Uşak'ı temsil edecek 2 belediye başkanı ve 1 meclis üyesinin seçimi öncesi adaylar belirlendi.

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın'ın başkanlık ettiği toplantıda ilk olarak seçimlerin gizli oy usulü yapılması yönünde oy çokluğuyla karar alındı. Yapılan seçim sonunda Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi'ne doğal üye olan Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın'ın yanı sıra 32 oy alan Selçikler Belediye Başkanı Osman Çakar, 25 oy alan Kızılcasöğüt Belediye Başkanı Ramazan Doğan ve 31 oy merkez belediye meclisi üyesi Nurullah Erkan temsilci olarak seçildi. Yedek üyeliğe ise 23 oyla Bölme Belediye Başkanı İsmail Gülperi seçildi.
Apaydın, "Bu birliğe her ilden milletvekili sayısı kadar belediye başkanı ve belediye meclis üyesi seçilmesi, temsilci gönderilmesi kararlaştırıldı. Ancak buna il belediye başkanları ve nüfusu 100 bini geçen belediyelerin başkanları da doğal üye olarak kabul edildi. Uşak'ı temsilen toplam 4 kişi bu birliğe üye olacak. Hangi konuda olursa olsun eğer güçlerinizi birleştirebilirseniz bazı taleplerinizi hayata geçirmeniz daha kolay olur. İşte bu bakımdan Türkiye Belediyeler Birliği, bütün belediyelerimizi gerek parlamento düzeyinde gerek şehircilik açısından gerekse belediyelerimizin diğer kamu kuruluşlarına göre sorumluluklarının, iş yapabilme kapasitelerinin artırılması için, belediyelerimizin yardımlaşmalarını şekilde teşvik eden ve üstlenen bir birlik haline gelmiştir. İnanıyorum ki bu birlik Türkiye genelinde belediyelerin önemini ve iş yapabilme kapasitelerini çok daha ileri noktalara taşıyacaktır" dedi.
Bugüne kadar Belediyeler Birliği'ne hep büyükşehir belediye başkanlarının başkanlık yaptığını belirten Mesut Apaydın, "Bugüne bu birliğe hep büyükşehir belediye başkanları başkanlık yaptı. Onlar da tüm olayları, büyükşehirlere göre yorumladılar. Birlikte normal belediyelerin bugüne kadar hiçbir etkinliği olmadı. Biz bunu dile getirdik ve normal bir belediye başkanının başkan olmasını talep ettik. Şu anda Ege'den Muğla Belediye Başkanı'nın adaylığı söz konusu, onu destekleyeceğiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2006 Cuma 19:40:24
Güncelleme :8 Nisan 2006 Cumartesi 18:40:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?