5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Çevre yönetimi toplantısı

Uşak il, ilçe ve belde belediye başkanlarıyla birlik meclis üyeleri, 'Sürdürülebilir Çevre Yönetimi' ile ilgili toplantıda biraraya geldi. 

Uşak Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, 'katı atık düzenli depolama tesisi'nin hayata geçirilmesi için projelerin bakanlığa gönderildiğini söyleyen Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, tesisin Ovademirler Köyü yakınlarında kurulacağını söyledi. Toplantıda, Uşak Belediyeler Birliği'ne, 5 daimi encümen üyesi ile plan bütçe komisyonu seçildi. Kapalı oylama usulü yapılan encümen üyeliklerine, ilçe Belediye Başkanları Tahsin Erdem, Ahmet Yıldırım, Şadi Mercan, Hüseyin Buğdaylı ve Dursun poyraz oy birliğiyle seçildi.
 
Merkez dahil 24 belediyenin evsel katı atıklarını kötü şekilde depoladığını ifade eden Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, "Merkezdeki mevcut çöp depolama alanı yaklaşık 50 yıldır kullanılmaktadır. Son yıllarda yerleşim alanı içinde kalan bir saha konumundadır. Tesis için en uygun yer olarak Ovademirler Köyü'nü seçtik. 24 belde ve ilçemiz buradan yararlanacak. Toplam 210 bin metrekare olan bu alan, Ambalaj Atığı Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi, Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi, Tıbbi Atık Sterilizasyon Ünitesi, Kantar Binası, Tekerlek Yıkama Ünitesi ve idari binadan oluşacak" dedi. Belediyelerin bulunduğu yerlerde yaşayan insanların yüzde 20 ile yüzde 30'larda geri dönüşüm olacağını söyleyen Apaydın, "Günde toplanan çöp miktarı 300 ile 400 tondur. Bunlardan 80 tonu geri dönüşümüyle endüstriye kazandırılacak" diye konuştu. Her eve renkli poşet verileceğini de söyleyen Apaydın, "Her renk poşetin bir anlamı olacak. Bu poşetlerle ayrıştırılacak çöplerin içeriği de belli olacak. Her ilçeye çöp konteynırı alınıp, beldelerden de çöpler toplanacak. Konteynerler ilçe ve beldeden çöpleri toparlayıp Ovademirler Köyü yakınlarında kurulacak tesise getirecek" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2006 Perşembe 18:07:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hüsamettin GÖKER IP: 88.224.210.xxx Tarih : 11.05.2006 20:50:07
Bu proje Uşak`ımız için çok önemli bir proje bence...Dilerim en kısa sürede hayat bulur...