5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Dericilerden sonra sıra onlarda

Uşak'ta dericilerin Karma Organize Sanayi Bölgesi'ne (KOSB) taşınma kararının ardından şehir merkezinde çalışan tekstil firmaları, boyahaneler ve diğer işletmelerin atıklarının Dokuzsele deresine deşarjının ortadan kaldırılması için çalışmalara başlandı.

Uşak Belediyesi encümen odasında Uşak Valisi Kayhan Kavas başkanlığında yapılan toplantıda şehir merkezinde hizmet veren boyahane, tekstil firmaları ve diğer işletmelerin atıklarının nasıl deşarj edilmesi gerektiği konusunda kararlar alındı.

Yapılan araştırmalarda Uşak şehir merkezinde çalışan, aralarında tekstil firmaları ve boyahanelerin de bulunduğu işletmelerin atıklarının şehrin tamamının evsel atıklarından üç kat daha fazla çevreyi kirlettiğini tespit ettiklerini belirten Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, "Şehir merkezinden dericilerin Karma Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınmasına emin adımlarla devam ediyorum. Bu sorunun ardından çözülmesi gereken en büyük sorunlardan bir diğeri de, şehrimizin de işletmeleri olan ve yüksek oranda üretim yapan tekstil firmalarıdır. Hem sağladıkları istihdam, hem de ekonomiye katkılarından dolayı bu işletmelerin konumu çok büyük. Bu işletmelerin de atıklarını Dokuzsele deresine aktarmaları için çözüm yollarını araştırıyoruz" dedi.

Toplantıda dört ana sonuç çıkartıldığını ifade eden Başkan Apaydın, "Firmalarla birlikte yaptığımız toplantıda atık su üreten tesislerin OSB veya KOSB'a taşınmaları, bulundukları bölgede arıtma tesisi yapmaları, firmaların yalnızca arıtma gerektiren ünitelerini taşımaları şeklinde sonuca ulaştık. Ayrıca dördüncü olarak da firmaların yapacakları çalışmalarda bu konuda uzman kişilere danışarak hareket etmesini kararlaştırdık. Bu sonuçla beraber tekstil firmalarımızın gerekli tedbirleri alacaklarını düşünüyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2006 Pazar 14:25:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?