5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Dokuzsele deresi ıslah ve düzenleme çaalışmaları

Islah çalışmalarının ilk etabı, 2004 yılı yaz döneminde tamamlanan Dokuzsele deresi ıslah ve düzenleme faaliyetlerinin 2. etabı başladı.

Uşak şehir merkezinden geçen Dokuzsele deresinin üzerinin örtülmesi ve bina yapılmasının çok yanlış bir uygulama olduğunu belirten Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, "Bu durum sel baskınlarına ve kötü kokulara neden olabilir. Kent içinde rekreasyon alanı olarak kullanılabilecek böyle bir yerin pislik yuvasına dönmesi bizi üzmektedir. İlk etabını geçen yıl tamamladığımız ıslah çalışmalarında 2. etaba başlamış bulunuyoruz. Hedefimiz Ankara - İzmir karayoluna kadar dere üstünü açarak, 1. etapta olduğu gibi şehre güzel bir görünüm katmayı sağlamaktır" dedi.

Dokuzsele deresindeki kirliliğin en büyük kaynaklarının sanayi atıkları olduğunu belirten Başkan Apaydın, "Deri ve tekstil fabrikalarının organize sanayi bölgelerine taşınmaları devam ediyor. Sanayi tesislerinin taşınmasıyla, derede meydana gelen kirlilik de ortadan kalkacak. Belediye olarak güzelleştirme çalışmasına devam ediyoruz. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bölgede güzel bir görüntü ortaya çıkacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2006 Çarşamba 13:57:55
Güncelleme :5 Nisan 2006 Çarşamba 14:01:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?