5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

DSP'den Tabip Odası ziyareti

Demokratik Sol Parti  Uşak İl Yönetimi, geçen hafta Tabip Odası Başkanlığı'na seçilen Zafer Aydın ve ekibini ziyaret etti. 

Demokratik bir toplum ve sorunların ortak akılla çözümlenmesi için sivil toplum örgütlerine ihtiyaç olduğuna dikkat çeken DSP İl Bakanı Bekir Güneşhan, "Uşak'ta son bir yıldır oda ve dernek seçimleri daha demokratik ortamlarda gerçekleşiyor. Bu gelişme biz siyasileri memnun etmektedir. Eskiden sivil toplum örgütlerinde iş başına gelen yöneticiler, 15-20 yıl oturdukları koltuktan kalkmıyorlardı. Bu da bazı sıkıntıları gündeme getiriyor. AB müzakereleriyle birlikte halkımız her geçen gün bilinçleniyor. Sivil toplum örgütleri de eskiye göre daha şeffaf, katılımcı rol üstlenmeye başladı" dedi.
 
Uşak Tabip Odası Başkanı Dr. Zafer Aydın ise, "Halkımızın ve bulunduğumuz çevrenin sorunlarını çözmek için sivil toplum örgütlerine ağırlık vermek zorundayız. Son yıllarda oda ve derneklere ilgi arttı. Avrupa Birliği ve Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen 'Üreme Sağlığı ve Cinsel Sağlık Programı' çerçevesinde bizden önceki yönetimin hazırladığı 'Bilinçli Anne Sağlıklı Bebek Projesini' gerçekleştireceğiz. Projeye AB tarafından 163 bin avro hibe kredi sağlanacak. Biz bu doğrultuda projeyle ilgili annelere eğitim seminerleri verip, bebeklere de süt dağıtacağız. Ayrıca projeyi daha sağlıklı yürütebilmek için eğitim salonu oluşturacağız. Bir yıl içerisinde bu projeyi hayata geçireceğiz. Bunun dışında yeni projeler üreterek toplumumuza faydalı olmaya ve AB hibe kredilerinden kentimizin daha fazla yararlanmasını sağlayacağız" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2006 Çarşamba 17:49:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?