5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

En büyük ikinci kanyon için tanıtım

Ulubey''de, ABD'deki Grand Kanyonu'ndan sonra uzunluk bakımından dünyanın en büyük 2. kanyonu olma özelliğine sahip Ulubey Kanyonları'nın tanıtımı için 27-28 Mayıs tarihlerinde "1. Ulubey Kültür Turizm ve Kanyon Festivali" düzenlenecek. 

Belediye Başkanı Hüseyin Buğdaylı, Kaymakam Şenol Esmer ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, festivalle ilgili açıklamalarda bulundu. İlin güney ve güneybatı kesimlerinde jeolojik yapının özelliğinden dolayı oluşan Ulubey Kanyonları'nı tanıtmak ve turizme kazandırmayı hedeflediklerini ifade eden Buğdaylı, kanyondan geçen Dokuzsele Deresi'nde meydana gelen kirlilikten dolayı sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Kanyonun dibinden geçen Dokuzsele Deresi temizlendiğinde yamaç paraşütü ve doğa turizmine açmayı planladıklarını belirten Buğdaylı, "Ulubey Kanyonu, Uşak ve Ulubey için büyük önem taşıyor. Bu bölgenin Türk turizmine kazandırılması gerekiyor. Kanyonun turistlik önem kazanabilmesi için içerisinden geçen Dokuzsele Deresi'nin temizlenmesi gerekir. Uşak Karma-Deri Organize Sanayi Bölgesi'nin kimyasal atıkları bu derelere atıldığı sürece, bölgede herhangi bir çalışma yapılamaz. Dericilerin Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınmaya başlamasıyla birlikte bizde umutlandık. Kirliliğin ortadan kalkmasıyla birlikte ciddi projelerle kanyonları turizme açacağız" dedi. Bu yıl birincisi düzenlenecek "1. Ulubey Kültür Turizm ve Kanyon Festivali"ni geleneksel hale getireceklerini de söyleyen Hüseyin Buğdaylı, Ulubey'in sadece kanyonlarla değil, "Sülümenli Harabeleri" ile diğer tarihi ve kültürel varlıklarını da turizme kazandıracaklarını ifade etti. 

27-28 Mayıs tarihleri arasında kanyonların bulunduğu bölgedeki çamlık alanda gerçekleştirilecek olan festival, Cumartesi akşamı verilecek konserle başlayacak. Pazar sabahı kanyonda doğa yürüyüşü, çamlıkta kahvaltı, Sülümenli Harabeleri'nin gezilmesi, festival açılış töreniyle devam edecek olan "1. Ulubey Kültür Turizm ve Kanyon Festivali", resim sergisi ve Oğuz Yılmaz konseriyle sona erecek.
.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2006 Salı 20:10:31
Güncelleme :23 Mayıs 2006 Salı 20:15:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?