5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Fakir mahkumlara kıyafet yardımı

Uşak Belediyesi öncülüğünde 2005 yılı içerisinde kurulan, bir çok aileye giysi ve gıda yardımı yapan Gıda Bankası Yardım Eli Dayanışma Derneği, Uşak E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan ve maddi durumu iyi olmayan 50 mahkuma giysi yardımında bulundu.

Gıda Bankacılığı Yardım Eli Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Demir, mahkumlara gönderilecek olan giysileri cezaevi müdürü Hasan Karakurt'a teslim etti. Cumhuriyet Başsavcılığı ile cezaevi yönetimi tarafından belirlenen 26 erkek, 11 çocuk ve 14 kadın mahkuma iletilmek üzere takım elbise ve ayakkabı yardımı yapıldı.

Gıda Bankacılığı Yardım Eli Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Demir, "Amacımız maddi durumu iyi olmayan, yardıma muhtaç vatandaşlarımızın mağdur olmalarını önlemektir. Bu amaçla cezaevinde kalan mahkumlarımıza da yardım yapmayı sürdüreceğiz. Mahkumlara onların da bu toplumun bir parçası olduklarını, dışlanmadıklarını hissettirmek istiyoruz. Cezaevi yönetimine de gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür ediyoruz. Hayırsever vatandaşların desteğiyle yürütülen bu hizmetin daha iyi sürdürülebilmesi için, halkımızın desteklerini bekliyoruz" dedi.

Cezaevi müdürü Hasan Karakurt ise, cezaevindeki fakir vatandaşların unutulmayarak gözetilmesini sevinçle karşıladıklarını ifade ederek, "Kader mahkumu olan bu insanlar işledikleri suçun cezasını çekiyor. Maddi durumu olmayan ve yardıma muhtaç olan mahkumlarımız var. Gıda Bankası'nın mahkumlarımıza gösterdiği teveccüh bizi memnun etmiştir. Mahkumlarımız da bu sayede hatırlandıklarını ve dışarıdaki insanların kendilerini dışlamadığını anlama imkanı bulacaktır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Mart 2006 Perşembe 15:20:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?