5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

İzmir'deki Uşaklılar biraraya geldi

İzmir Uşaklılar Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği Spil Dağı eteklerinde bulunan Çiçekli köyünde piknik düzenleyerek İzmir'de yaşayan Uşaklılar'ı biraraya getirdi. 

Pikniğe, Uşak Valisi Kayhan Kavas, Muğla Valisi Temel Koçaklar, Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, AK Parti Uşak Milletvekilleri Alim Tunç ve Ahmet Çağlayan, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Karaman ve Uşaklı basın mensupları katıldı. 

Pikniği organize eden Uşaklılar Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı İşadamı Önder Baykal İzmir'de yaşayan Uşaklılarla birlik ve dayanışma içinde olmak üzere biraraya gelerek bu pikniği düzenlediklerini belirterek, "İki yıl önce Eşme grubu olarak etkinlik yaparak biraraya gelmeyi düşündük ve yaz ayları başında bir piknik organize ederek ilk adımı böylelikle atmış olduk. Daha sonra yine bu pikniğin ikincisini Eşmeliler Pikniği olarak geçtiğimiz yıl Mayıs ayında düzenledik. Bu yılda Uşak Valisi Kayhan Kavas'ın destekleriyle büyüdük ve tüm Uşaklılar'ı bir çatı altında toplamak için ayrıca derneğimizi kurduk. Dernek olarak ilk piknik organize ederek bir araya gelip İzmir'de yaşan Uşaklılar'la bir günü beraber paylaşalım istedik. Bugün yaklaşık 10 bin kişilik bir katılımla da pikniğimizi gerçekleştirdik. Biz artık İzmir de yaşayan Uşaklılar olarak aktif çalışan bir dernek çatısı altında hep bir arada olacağız" dedi. 

Kendilerini İzmir lobisine ve İzmir siyasetine tanıtıp İzmir'den Uşak'ın sorunlarına çare bulmaya çalışacaklarını dile getiren Baykal, "Eğitim ve kültür alanında da faaliyetler yürüterek adımızdan söz ettirmek istiyoruz. Derneğimiz henüz yeni kurulan bir dernek ve kendi içinde yeni katılımlarla büyümektedir. Bundan sonra da gerek İzmir'de gerekse Uşak'ta çalışmalarımıza devam edip her alan da aktif olan bir dernek olmaya çalışacağız" şeklinde konuştu. 

İzmir'de Yaşayan Uşaklılar Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği pikniğe katılan Uşak Valisi Kayhan Kavas düzenlenen pikniğe katılımın yoğun olmasının Uşaklılar'ın nasıl bir dayanışma içerisinde olduğunu gösterdiğini ifade ederek, "Yapmamız gereken sadece bu tür organizasyonlar da değil sürekli birlik ve beraberlik içinde olmaktır. Bugün burada bir araya gelen Uşaklılar, yaptıkları yoğun katılımla herkese örnek olacak bir birlik ve beraberlik örneği sergiliyor. Bundan sonra bu birlikteliğimiz daha da yükselterek Uşak'ın tanıtımında ortak çalışma yapmamız gerekir. Önümüzde çok büyük bir tanıtım faaliyetimiz var. Bu da İzmir Enternasyonal Fuarı'dır. Bu fuara Uşak onur konuğu il olmuştur. Artık bu önemli imkanın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekir. Bunun için İzmir'de yaşayan Uşaklılar'a büyük iş düşmektedir. İnanıyorum ki İzmir'den en iyi desteği alarak ilimizi en iyi şekilde tanıtacağız" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından müzik eşliğinde oynayan Uşaklılar'a, Vali Kayhan Kavas ve Milletvekili Alim Tunç da katıldı.
.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2006 Pazartesi 21:48:27
Güncelleme :22 Mayıs 2006 Pazartesi 21:51:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hikmet KOÇ IP: 88.242.188.xxx Tarih : 5.10.2009 21:16:21

Merhaba,Uşaklı Hemşerilerim.Uşaklılar Derneğimiz hayırlara vesile olur inşallah.Çok güzel ve yerinde bir çalışma olmuş derneğimizi kurmak.Allah razı olsun emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.Derneğin açık adresini bana da gönderebilirmisiniz!? Lütfen.En kısa sürede bütün hemşerilerimle tanışmak ve görüşmek üzere.Hoşçakalın.