5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Kültürparkı için çalışmalar 2007'de başlıyor

Uşak şehir merkezindeki 76 bin metrekarelik alanda, Atatürk Kültürparkı oluşturulacağı bildirildi. Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, Kemalöz ve Cumhuriyet Mahallesi'nin kesiştiği bölgede yer alan Atatürk Kültür Parkı için, çalışmaların 2007 yılında başlayacağını söyledi.

Bu projenin 2007 yılının “mega projesi” olduğunu belirten Apaydın, toplam 76 bin metrekarelik alanın 20 bin metrekaresinin sert zemin ve gölet, geri kalanın ise yeşil alan olarak ağaçlandırılacağını kaydetti.

Apaydın, şu bilgileri verdi:

“Projede 2 ana ve 4 yan giriş bulunmakta ve su oyunları, yollar, traverten kaplama meydanları, su jetleri, gölet, gölet üzerinde restoran yer almaktadır. Ayrıca yürüyüş yolları, çiçek tarhları, spor alanları, çocuk oyun parkı, kaykay pisti ve yapay tepeler de projede bulunuyor. Parkın inşaat projesi hazırlanmadığı için net maliyet çıkaramıyoruz. Projenin uygulama çalışmalarına 2007 yılında başlayacağız. Park projesi, hemen yanında bulunan Atatürk Kültür Merkezi ile birlikte bütün oluşturacak.”

Amaçlarının Uşaklıların daha rahat ve ferah ortamda sosyal faaliyetleri yerine getirmelerini sağlamak olduğunu belirten Apaydın, bu bağlamda projeye önem verdiklerini, belediyelerin görevlerinin sadece yol yapmak değil, halkın sosyal ve kültürel taleplerini karşılayacak projeler üreterek, her yönden hizmet vermek olduğunu söyledi.

Apaydın, “Bu nedenle bu projeyi önemsiyoruz ve ilimize yapacağımız en büyük katkılardan olduğuna inanıyorum” diye konuştu.
a.a
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2006 Perşembe 11:49:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sesiz çığlık IP: 85.107.211.xxx Tarih : 31.07.2006 10:10:46
2007 yılı seçim yılı olduğu için yine kültür park projesi diğer hükümetlerde olduğu gibi daha sonralara ertelenecektir bu konuda gerekli çalışmaların yapılacağı ve prujenin bitirileceği hususunda şüpheliyim. haydi hayırlısı