5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Memur-Sen'den imza kampanyası

Memur-Sen İl Temsilciliği, disiplin cezası almış kamu çalışanlarının haklarıyla ilgili TBMM'de görüşülmekte olan tasarının biran önce hayata geçirilmesi için 3 günlük imza kampanyası başlattı.

Tiritoğlu Parkı'nda 26, 27, 28 Nisan tarihlerinde 12.00-18.00 saatleri arasında düzenlenecek imza kampanyasıyla ilgili bilgi veren Memur-Sen Uşak İl Temsilcisi Hamza Kale, tüm kamu çalışanlarını duyarlı olmaya ve kampanyaya destek vermeye davet etti. Kale, "2004-2005 yılı toplu görüşmeleri yapıldığında, hükümet yetkilileri ve sendika konfederasyonları arasında imzalanan mutabakat metninin 3. maddesinde yer alan yüz kızartıcı suçlar hariç tutulmak üzere disiplin cezası almış kamu çalışanlarının haklarıyla ilgili tasarının bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz. Bu amaçla Türkiye genelinde başlatılan imza kampanyasını biz de Uşak Memur-Sen İl Temsilciliği olarak bugünden itibaren başlatmış bulunmaktayız. Hükümet disiplin affı bekleyen 25 bin memurun yüzünü güldüreceğim derken üzmüştür.

Meclisteki yasanın geri çekilmesi yanlış olmakla beraber, bunu fırsat bilip o zamanki tasarıda olmayan polis asker ve yargı mensuplarının da af kapsamına alınmasını istiyoruz. Polis asker ve yargı mensuplarının af kapsamı dışında tutulması anayasanın eşitlik ilkesine ve insan hakları ile ilgili evrensen metinlere aykırıdır. Biz Memur-Senliler; yüz kızartıcı suçlar nedeniyle verilen disiplin cezaları hariç, tüm kamu görevlerine verilen disiplin cezalarının af edilmesini istiyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2006 Çarşamba 20:36:07
Güncelleme :26 Nisan 2006 Çarşamba 20:39:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?