5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Protokolden hemşeri ziyareti

Uşak Valisi Kayhan Kavas başkanlığındaki Uşaklı protokol üyeleri, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ı ziyaret etti. 

Ankara'da dün gerçekleşen ziyarette Uşak Valisi Kayhan Kavas, Belediye Başkanı Mesut Apaydın, milletvekilleri Dr. Alim Tunç, Prof. Dr. Osman Coşkunoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Pehlivan, AKP Uşak İl Başkanı Ali Işık, İl Daimi Encümeni üyesi Ali Kandemir, Ticaret Odası Başkanı İsmail Karaman'ın yanı sıra Belediye Meclis üyeleri de hazır bulundu. 

Uşaklı protokol mensupları tarafından tebrik edilen Yılmaz, hemşehrilerinin ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, yeni görevinde faydalı olmak için tecrübesi ve bilgi birikimiyle tüm mesaisini harcayacağını söyledi. 

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, ziyaretin anısına Merkez Bankası Başkanı Yılmaz'a, Uşak Belediyesi logolu çini takdim etti. Başkan Apaydın, "Hemşehrimiz Sayın Yılmaz'ın, Merkez Bankası gibi önemli bir kurumda göreve gelmesinden gurur duyduk. İnşallah yapacağı başarılı çalışmalarla bizi daha da gururlandıracaktır" dedi.
.
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2006 Perşembe 19:28:58
Güncelleme :4 Mayıs 2006 Perşembe 19:36:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erhan karslı IP: 81.213.129.xxx Tarih : 8.05.2006 00:03:03
UŞAKLI BAŞKAN Yılmaz, 1947 yılında Uşak'ta doğdu. Lisans eğitimini İngiltere'de The City University London'da tamamlayan Yılmaz, 1980 yılında Merkez Bankası Dış Borç Erteleme Servisinde göreve başladı. Durmuş Yılmaz, 1995 yılında Müdür, 1996'da Genel Müdür Yardımcısı oldu. 2002 yılında İşçi Dövizleri Genel Müdürü olan Yılmaz, 01 Mayıs 2003 tarihinden itibaren Banka Meclisi Üyesi olarak görev yapıyor. Yılmaz'ın Banka Meclisi Üyeliği görevi en son Merkez Bankası'nın 13 Nisan 2006 tarihinde yapılan genel kurulunda uzatılmıştı. Durmuş Yılmaz'ın baba ocağı olan Uşak'ın Eşme ilçesine bağlı Karacaömerli köyünde yaşayan Durmuş Yılmaz'ın ablası Fatma Yılmaz, kardeşinin Merkez Bankası başkanlığına atandığını televizyondan öğrendiklerini belirterek, haberle birlikte büyük sevinç yaşadıklarını kaydetti. Yılmaz'ın Karacaömerli köyünde dünyaya geldiğini anlatan abla Yılmaz, ilkokulu köyde bitirdikten sonra orta öğrenimini Ulubey'de tamamladığını, 7 yıl İngiltere'de kaldığını anlattı. Abla Yılmaz, şunları söyledi: “Durmuş köyümüze sürekli gelir gider. Küçüklüğünden beri okumayı çok severdi, kimseyi kırmazdı. Hiçbir zaman kibirli davranmaz, köydeki akrabalarına ve herkese yardımcı olur.”