5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Sağnak yağış hayatı felç etti

Uşak'ta, sağanak yağış nedeniyle şehir merkezinde çok sayıda ev ve işyerinde su baskınları yaşandı. Meteoroloji yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, 1 saat içinde metrekareye 17.6 kilogram yağış düştü. 

Uşak'ta sağanak yağmurun etkisiyle Sarayaltı, Elmalıdere, Mehmet Akif Ersoy, Kemalöz mahalleleri ile İsmetpaşa Caddesi ara sokakları ve İzmir Karayolu'nun sağ şeridinde su baskınları yaşandı. 

Uşak Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri, sel sebebiyle kapanan cadde ve sokaklarda logarları açma çalışması başlatırken, iş yerine su giren vatandaşlar suyu tahliye etmek için uzun süre uğraş verdi. 

Uşak Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, yaklaşık yarım saat süren sağanak yağışta metrekareye 17.6 kilogram yağış düşerken, yağmurla birlikte 10 dakika boyunca nohut büyüklüğünde dolu yağışı da gerçekleşti. 

Ayrıca şehirlerarası otobüs terminalinin bulunduğu İzmir Karayolu'nda yağış süresince su birikintileri nedeniyle trafikte aksamalar meydana geldi. 

Belediye Başkanı Mesut Apaydın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Şehrimizin bazı cadde ve sokaklarında su baskınları yaşandı. İzmir Karayolu ve bazı mahallelerimizde su taşkınları meydana geldi. 

Ekiplerimiz kısa sürede taşkınların olduğu bölgeye giderek, suyun tahliyesine çalıştı. Halen çalışmalar devam ediyor" dedi.
.
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2006 Pazartesi 18:06:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?