5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Sigarayı ''Bırak-Kazan 2006'' kampanyası Uşak'ta

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türk Toraks Derneği, sigarayı bırakmayı teşvik etmek amacıyla başlatılan ''Bırak-Kazan 2006'' kampanyası Uşak'ta da başladı.

Uşak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Tiritoğlu Parkı'nda, sağlığa zararlı alışkanlıklar arasında yer alan sigarayı bırakma konusunda koruyucu tedbirler kapsamında uluslararası ödüllü ''Bırak-Kazan 2006'' kampanyası başlatıldı. 1-29 Mayıs 2006 tarihleri arasında düzenlenecek kampanyanın daha etkili ve verimli olabilmesi İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bir koordinasyon kurulu oluşturulduklarını söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, "Kurul, Nisan ayı boyunca, il genelinde çeşitli etkinlikler ve eğitim seminerleriyle sigaranın olumsuzluklarını anlattı. Ayrıca üniversite öğrencileriyle ortaöğretimde görev yapan öğretmenlere yönelik 'Kanser ve Sigara' konulu eğitim seminerleri düzenlendi. Cezaevinde de eğitim çalışması yaptık ve kentin çeşitli bölgelerinde bırak kazan kampanyasıyal ilgili formları dağıttık. 'Bırak-Kazan 2006' kampanyasından faydalanmak isteyenler, 28 Nisan tarihine kadar başvuru formlarını İl Sağlık Müdürlüğü, sağlık ocakları veya hastanelerden alabilecekler ve doldurduktan sonra aynı kuruluşlara teslim edebilecek" diye konuştu.

Uşak İl Genelinde Sağlık Bakanlığı'nın tespitlerine göre yaklaşık 61 bin sigara tiryakisi olduğunu da ifade eden Dr. Ali Taşçı, "Şu ana kadar kampanya çerçevesinde form alan kişi sayısı yaklaşık olarak 400 civarında. Biz katılım daha da artmasını bekliyoruz. Sigara kullanan sayısıyla karşılaştırıldığında başvuru sayısı çok az. Biz gerekli duyuruları ve çalışmaları yaptık. Tiritoğlu Parkı'ndaki standımız da 2 gün daha açık kalacak. Kampanya 1 Mayıs'ta başlayıp 28 Mayıs 2006 tarihinde sona erecek. Bırakma gününden itibaren 4 hafta süreyle sigara içmeyenler veya tütün ürünleri kullanmayanlar, ödül almaya hak kazanacak. Kampanyaya 18 yaşını bitirmiş herkes katılabilir.Katılımcılar arasında çekilecek kuradan çıkacak kişiyle hemen irtibata geçilecek ve sigara içip içmediği şahitlerce ve kimyasal analizlerle tespit edilecektir. Kendi ülkesinde kurayı kazanan ve 4 hafta süreyle sigara içmediği saptanan kişi ülke ödülünü alacak" şeklinde konuştu.

Türkiye ödülünün 6 bin YTL olduğu belirtilirken, ayrıca ülke ödülünü alan kişi 2 bin 500 dolar olan Avrupa Ödülü'nün ve 10 bin dolar olan uluslararası büyük ödülün kurasına katılmaya hak kazanacak. Katılımcıların, 29 Nisan 2006 tarihinden önce katılım formunu doldurup kampanya merkezine ulaştırmaları gerekiyor.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2006 Çarşamba 20:32:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?