5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Tarım İl Müdürü'nden patates açıklaması

Tarım İl Müdürü Atilla Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, Tarım Bakanlığı tarafından Uşak'ın "Ülkesel Patates Tohumluk Üretim Sisteminin Geliştirilmesi'' projesi kapsamında, patates tohumluğu yetiştirebilecek iller arasına dahil edildiğini ifade etti.

Projeyle ilgili üniversite ve araştırma enstitüsünün halen bu konuda işbirliği yaptığını belirten Atilla Arslan, "Bu doğrultuda İl Müdürlüğümüz ile Pancar Ekicileri Kooperatifi tarafından İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda 19 Nisan 2006 tarihinde gerçekleştirilen çiftçi toplantısında, 13 köyden 23 çiftçimize 'Patates Tarımı, Patates Hastalık ve Zararlıları' konularında bilgi verildi. Yapılan eğitimde sertifikalı tohumluk kullanmanın önemi, gübreleme açısından toprak tahlilinin gerekliliği, sulama, makineli hasat, hastalık ve zararlılarla mücadele konuları üzerinde duruldu. Özellikle tohumluk üretimi yapılabilmesi için gerekli olan sertifikasyon işlemleri ve pazarlama konuları tartışıldı" dedi.

Arslan, Pancar Ekicileri Kooperatifi, patates üretiminde tercih edilen Agria ve Milva çeşitlerinden anaç kademede tohum temin ettiğini ve bu tohumlardan Uşaklı çiftçilerin sertifikalı tohumluk üretebileceğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2006 Cumartesi 11:21:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?