5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Tekstil Kimyasalları konulu sempozyum

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen, "1. Tekstil Kimyasalları, Boyaları ve Prosesleri" konulu sempozyum başladı. 

Dülgeroğlu Oteli'nin Toplantı Salonu'nda başlayan ve 3 gün sürecek olan sempozyumda, toplam 7 oturum ve 1 panel gerçekleştirilecek. Sempozyuma Uşaklı sanayicilerin yanı sıra İstanbul, Denizli ve Bursa'dan yaklaşık 100 tekstil ve boya firmasının genel müdürleri katılıyor. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Karaman, sempozyum öncesi yaptığı açılış konuşmasında bir sanayi kenti olan Uşak'ın bu tür organizasyonlara ihtiyacı olduğunu söyledi. Sempozyuma tekstil terbiyesi ve kimyası alanında faaliyet gösteren firmalarla bu alanda hammadde ve yardımcı madde üreten kuruluşların katıldığını belirten İsmail Karaman, "Sanayi-endüstri toplumunun bilgi-enformasyon toplumuna dönüştüğü bir dönemi yaşadığımız günümüzde bilgi, teknoloji ve Ar-Ge, üretim faktörü olarak ülkelerin ekonomik yapısını, rekabet gücünü, insan kaynakları ve meslekler profilini çok yönlü olarak etkilemektedir. Sanayisinin yüzde 60'ı tekstil sektöründe faaliyet gösteren battaniye, pamuklu dokuma, sargı bezi, ev tekstili, straygarn ve open-end iplik, boya ve terbiye, teleflerden elyaf üretimi ve yatırım teşvik kapsamında yeni yatırımları çeken Uşak'ın, bu tür organizasyonlara ihtiyacı olduğu kanısındayım. Özellikle üretim aşamasında gerçekleşen sorunları tartışmak, üreticilerimizi tekstil kimyasalları konusunda bilinçlendirmek, daha ucuz ve kaliteli üretim yollarını belirlemek ve içinde bulunduğumuz pazar sorununu aşmak için düzenlenen sempozyum önemli yararlar sağlayacaktır" dedi.

"UŞAK'IN BAŞINI ÖNE EĞDİRECEK KALİTESİZ ÜRETİM YAPMAYA HAKKIMIZ YOK" 

Üretim miktarı ve kalite açısından battaniye denildiğinde ilk akla gelen yerin Uşak olduğunu sözlerine ekleyen Karaman, "Uşak, yurt içi ve ihracata yönelik battaniye üretiminde halen lider durumdadır. Bu yönüyle ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip olan sanayiimizin gelişimi ve sorunlarının çözümü için ilerleyen teknolojiden yararlanarak, rekabet gücünü arttırmaya çalışıyoruz" diye konuştu. 

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, yaptığı açılış konuşmasında sanayi ve tekstil sektöründe sürdürülebilirlik ve kaliteli üretimin sihirli cümleler olduğunu söyleyerek, "Uşak kenti teşvik kapsamında her geçen gün yatırımcı çeken önemli sanayi şehridir. Bu tür organizasyonlar bizi sevindirmektedir. Bu sempozyumlar sanayicimize önemli katkılar sağlayacaktır. Üretimde sürdürülebilirlik, rekabet etme, markalaşma ve kaliteli üretim sihirli cümlelerdir. Bu sihirli cümleleri sihirli tekniklerle birleştirdiğimizde, çok önemli işler başaracağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu. Tekstil sektörünün Uşak'ın ekonomisine en büyük katkı sağladığını belirten Apaydın, "Bu sempozyum konusu da oldukça manidar ve faydalıdır. Uşak teşvik kapsamına girdikten sonra Ege Bölgesi'nde ikinci bir Denizli olma yolunda ilerliyor. Havaalanı imkanı ile birlikte yeni yatırımlar artacak ve sağlanan olanaklarla korkunç derecede gelişme gösterecektir" diye kaydetti.
.
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2006 Perşembe 19:47:36
Güncelleme :5 Mayıs 2006 Cuma 16:37:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?