5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Ticaret Odası Başkanı basınla biraraya geldi

Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Aydoğan, basın mensuplarıyla akşam yemeğinde buluştu. Geçtiğimiz ay içerisinde kalp krizi geçirerek hayati tehlike atlatan Aydoğan, 2006 projelerini anlattı. 

Günebakan Restoran'da basın mensuplarına Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte akşam yemeği veren Borsa Başkanı Yıldıray Aydoğan, zahire pazarıyla inşaatçılar sitesinin arasındaki arsayı borsaya kazandırmak için belediye ile görüştüklerini ve Belediye Başkanı Mesut Apaydın'dan arsa için söz aldıklarını söyledi. Mülkiyeti Uşak Belediyesi'ne ait olan arsanın tahsisini Belediye Başkanı Mesut Apaydın'ın Haziran ayı meclis toplantısında meclis gündemine alacağını belirten Yıldıray Aydoğan, "Projelerimizi hayata geçirmek için ilk şart olan arsa teminini Haziran ayında sonuçlandırdıktan sonra çalışmalarımıza hız vereceğiz. Bunun için de ikinci aşama olarak hedefimiz, hizmet binası ve laboratuar inşa etmektir. Bu nedenle hemen arsamızın çapını çıkartıp, proje ihalesini başlatacağız. Uygun projeyi tespit ettikten sonra hızlı şekilde borsa binası inşaatına başlayacağız" dedi. 

Türkiye çiftçisinin AB sürecinde en büyük probleminin tarım stratejileri ve politikaları hakkındaki bilgi eksikliği olduğunu ifade eden Aydoğan, "Başlangıç olarak ülkemiz içerisinde önemli olan, AB'nin en önemli ve en problemli konusu; kimsenin net olarak ne yapması gerektiği konusunda bilgisi olmadığı AB sürecinde tarım stratejileri ve politikaları hakkında bilgi seminerleri düzenleyeceğiz. Daha sonra hibe projelerinin kapsamı hakkında bilgi seminerleri düzenleyeceğiz. Çiftçilerimizin standartlarının yükseltilmesi gerektiği bir gerçektir. Bu doğrultuda eğitimler kapsamında aynı zamanda edinebilecekleri hibeler, krediler ve fonlar hakkında çiftçimize bilgi vereceğiz. Bu sayede daha geniş bir vizyon ile çalışma imkanı sağlanacaktır. Eğitim faaliyetlerimizle ilimizde sistemli verimlilik ve kaliteli üretimin yapıldığı tarım anlayışı oluşturmayı hedefliyoruz. Borsa olarak sürekli gelişmeyi yeniliklerle dengeli biçimde en üst düzeye çıkaracağız. İlimizin coğrafi özelliklerinden de faydalanarak tarımcılıkta istihdamı ve ihracata yönelik üretimi artıracağız. Bunun için alternatif enerji kaynaklarıyla yapılan seralar oluşturmak planlarımız arasında bulunmaktadır. İlimiz tarım alanlarında da büyük potansiyele sahiptir. Doğru politika, doğru strateji ile ilimizde hayvancılığı ve tarımı çok daha ileri boyutlara taşıyacağız" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2006 Cuma 16:40:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?