5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Uşak'ta Çalışma Bakanlığı Toplantısı

Toplam kalite yönetimi çalışmaları çerçevesinde düzenlenen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bağlı ve İlgili Kuruluşlar İç Anadolu Bölgesi 2. Toplantısı, Uşak'ta gerçekleştirildi.

Uşak Öğretmenevi'nde yapılan toplantıya Antalya, Aksaray, Afyonkarahisar, Burdur, Isparta, Karaman, Konya ve Uşak İş Kur müdürleri katıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Enis Yeter başkanlığında basına kapalı gerçekleştirilen toplantının öğleden sonraki oturumu, Kız Meslek Lisesi toplantı salonunda yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Kayhan Kavas, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2. bölgesel toplantısı olan bu oturumlar, bir nevi hizmet içi eğitim semineri özelliği taşımaktadır. Bu bağlamda yapılan işin ciddi bir adım olduğunu düşünüyoruz. Müsteşar Enis Yeter ile ben, aynı görevlerde bulunduk. Kendisi kent kültürü ve yerel yönetimler konusunda deneyimli bir bürokrattır. Kastamonu Valiliği sırasında kentin kültürel kimliğini korumak ve ayağa kaldırmak için önemli işler başarmıştır. Uşak ili de tarihi ve kültürel zenginliği yüksek bir kenttir. Biz gerek yeraltı gerekse yerüstü kültürel varlıklarımızı ortaya çıkarıp, tekrar kazandırmaya çalışıyoruz. Gerek Uşak evleri, gerek doğal zenginlikleri ve gerekse dünyaca ünlü Karun Hazineleri ile Uşak'ı bir kültür kenti haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bu nedenle sayın müsteşarın bu yolda bize yardımcı olabileceğini düşünüyoruz" dedi.

Toplantıda Kastamonu'da vali olarak görev yaptığı dönemde gerçekleştirdikleri kültürel faaliyetleri aktaran Müsteşar Enis Yeter, "3 yıldır bölgesel toplantılar yaparak taşranın sorunlarını yerinde inceliyoruz. Gelişen teknolojiyi ayak uydurarak vatandaşların haklı talebini karşılamak zorundayız" dedi.

Yeter, toplantının iki önemli içeriğinin bulunduğunu, bunlardan birincisinin taşra teşkilatları ile merkez teşkilatları arasındaki bağın güçlendirilerek hizmet anlayışının genişletilmesi, ikincisinin de toplam kalite yönünden yapılan çalışmaların anlatılması, yerinde incelenmesi olduğunu ifade etti. Yeter, "Sosyal güvenlik reformunun bir an önce gerçekleştirilmesi gerekiyor. Türkiye'de taşradaki yerel yöneticiler sorunların çözümü için hep Ankara'ya gelir. Biz bu olguyu son 3 yılda yaptığımız çalışmalarla değiştirdik. Bilgi çağı dediğimiz bu dönemde teknoloji baş döndürücü bir şekilde gelişmektedir. Türkiye olarak teknolojiyi yakalamak zorundayız. Daha düne kadar en ücra köylerin içme suyu problemi dahi Ankara'dan çözülüyordu. Ancak yerel yönetimler reformu ile yerel meclislere yetki verildi ve sorunlara yerinde çözüm aranmaya başlandı. Biz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak sorunları yerinde çözmeye ve incelemeye başladık. Bölgesel toplantılarla da toptan kalite kapsamında yapılan çalışmaları değerlendirip eksiklikleri belirliyoruz. Hızlı gelişen teknoloji ve bilinçli vatandaşın kamudan beklentisini en iyi şekilde karşılamayı hedefliyoruz. Son zamanlarda teknoloji ile birlikte Bilinçli vatandaşımızda çoğalıyor. Bu nedenle vatandaşımız haklarını ve teknolojiyi yakından takip ediyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin AB müzakereleri çerçevesinde sosyal çalışma alanında atması gereken adımların bulunduğunu da ifade eden Yeter, "AB geçiş sürecinde sosyal ve çalışma alanında çözmemiz gereken önemli sorunlar var. Emeklilik, çalışma koşulları, hizmet kalitesi ve benzeri işlemlerde AB standartlarını yakalamak zorundayız. Müzakere sürecinde bütün bu sorunları ve eksikliklerimizi gidereceğimize inanıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 20:52:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?