5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Uşak'ta bilim sanat etkinliklerine büyük ilgi

Uşak Bilim Sanat Merkezi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen Bilim Sanat Etkinlikleri büyük ilgi gördü.

Yaklaşık 3 yıl önce kurulan ve 150 öğrenciye ulaşan BİLSEM, Uşak Belediyesi Oda Tiyatrosu'nda öğrencilerin yaptığı 100'e yakın tablo, fizik, kimya, biyoloji, matematik ve çeşitli deneylerin yer aldığı bir sergi açtı. 2 gün devam edecek olan etkinlikler kapsamında öğrenciler Uşaklılara, piyano dinletisi, tiyatro gösterisi, koro ve solo konserlerin yanısıra yaptıkları deneyleri de sunacak.

BİLSEM'in 1. Sanat Etkinlikleri açılışına katılan Uşak Valisi Kayhan Kavas, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, Emniyet Müdür Vekili Musa Erdoğan ve çok sayıda davetli, sergiyi gezerek öğrencilerin gösterilerini izledi. Açılış töreninde konuşan Düzgün, "Bilim meraklı insanların işidir. Farklı düşünen, aykırı fikirler üreten insanların eserleri de farklı olur. Atatürk de farklı bir insandı ve bizlere bıraktığı eserler de çok farklı. Çağımızın en önemli gereksinimi olan bilgisayar ve ileri teknoloji, okullarımızda da yavaş yavaş kullanılmaya başlandı. Eğitim kurumlarımızın birçoğunda teknolojik alt yapı tamamlanmamış olsa da, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde bu eksiklikler giderilecektir. BİLSEM bu açıdan önemli bir eksikliği gidermektedir. Üstün zekalı öğrencilerin eğitim gördüğü bu kurumda, onlara her türlü imkan sunulmaktadır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu öğrencilerimize gereken ilgiyi ve önemi vereceğiz" dedi.

Uşak Valisi Kavas ise, "Eğitimde önemli olan veli, öğretmen ve öğrenci ilişkisini doğru kurmaktır. Burada bu üçgenin doğru bir şekilde kurulduğunu ve velilerin çocuklarına eğitim konusunda yeteri kadar ilgi gösterdiğini görmekteyiz. Biz diğer yaygın eğitim kurumlarımızda bunu yapamıyoruz. En büyük eksikliğimiz budur. BİLSEM Uşak ve Türkiye için büyük bir şanstır. Burada eğitim gören çocuklarımız farklı yeteneklere sahip. Bu nedenle gereken ilgiyi ve ortamı oluşturmak zorundayız. Çünkü bu gençler yarının Türkiye'sinde çok büyük işler başararak ülke yönetiminde görev alacaktır. Üstün yetenekli öğrencilerimiz, enerjilerini başka alanlarda kullanırlarsa çok farklı sorunlarla karşı karşıya kalırız. Bu nedenle velilerimizin ve eğitimci arkadaşların bu ilgisinin devam etmesini diliyorum. Ayrıca burada yapılanların diğer eğitim kurumlarımıza da örnek teşkil etmesi gerekir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2006 Cumartesi 18:35:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?