5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Uşak'ta kitap toplama kampanyası

Uşak Valiliği öncülüğünde başlatılan "Kitap Toplama Kampanyası" çerçevesinde toplanan kitaplar, düzenlenen törenle okullara teslim edildi.
 
Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törene, Uşak Valisi Kayhan Kavas, Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, Yeni Asır Gazetesi Yayın Gurubu Başkanı Osman Gençer ve okul müdürleri katıldı. Kitap toplama kampanyasına belediye, milli eğitim müdürlüğü, müftülük, sivil toplum örgütleri ve öğrenciler katıldı.
Toplantıda açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdür Recep Düzgün, "Kitap Toplama Kampanyası, insanlarımızın daha çok okuması için gerçekleştirilen güzel bir çalışmadır. Biz de bu kapsamda Uşak ilimizde kitap toplamaya başladık ve bugün ulaştığımız rakam 23 bin 797'dir. Ayrıca okullarımızda, öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı ve kitabı sevdirmek amacıyla derslerimize başlamadan önce 15 dakika kitap okumaya yer veriyoruz" dedi.
Uşak Valisi Kayhan Kavas ise "Bu kampanyayı severek yürüttük. Çünkü insanlarımızın okuyarak kültür seviyelerinin artırma yönünde yapılan bir çalışma. Çocuklarımızın, gençlerimizin kitap okumadığından yakınılır ama biz büyükler neden okumaz onu merak ediyorum. Kitap okumak bir alışkanlık işidir. Bu alışkanlık yemek yemek gibi su içmek gibi olmalıdır. Bu kitap okuma alışkanlığını kazanmanın bir yolunu bulacağız ve alışkanlık haline getireceğiz. Kitap okumakla insanların olaylara yaklaşımı ve bakış açısı değişecektir. Okumanın yaşı yoktur. Bu bir suya atılan taş gibidir. Bu uygulamalarımızı devam ettireceğiz. Kampanya ya emek veren destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

Toplantıda Vali Kayhan Kavas, 7 bin kitapla en fazla kitap toplayan İzzettin Çalışlar Lisesi Müdürü Muzaffer Tepe'ye, 100 adet kitap hediye etti. Konuşmaların ardından Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından katılımcılara birer plaket verildi.
.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2006 Cuma 20:32:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?