5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Uşak'ta muhtarlar toplantısı

Uşak merkez ilçeye bağlı 88 muhtarın bir araya gelerek kurduğu "Uşak Merkez Köy Muhtarları Derneği" ilk toplantısını Vali Kayhan Kavas'ın da katılımıyla gerçekleştirdi. 

Hocalar köyünde gerçekleştirilen toplantıya, Valisi Kayhan Kavas, Vali Yardımcısı Mestan Deniz, Tarım İl Müdürü Atilla Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, Köylere Hizmet Götürme Birim Amiri Uğur Uğrasız, AK Parti Uşak İl Başkanı Ali Işık, 60'a yakın köy muhtarı ve köylüler katıldı. 

Köyler arasında birlik ve beraberliği artırmak için bir araya geldiklerini söyleyen Uşak Merkez Köy Muhtarları Derneği Başkanı Ali Yıldız, "88 köy muhtarlarıyla beraber bir araya gelerek hem sorunlarımızı dile getirmek hem de birlik ve beraberliğimizi artırmak için böyle bir dernek kurduk. Her ay başka bir köyde toplanıyoruz. İlk toplantımızı, Hocalar Köyü Muhtarı Yaşar Çelebi'nin ev sahipliğiyle burada yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki ay da Ürünköy'de bir araya geleceğiz" dedi. 

Köyde sulu tarımı artırmak için köy halkı ile beraber kuyu kazdırdıklarını söyleyen Hocalar Köyü Muhtarı Yaşar Çelebi, "Köyümüz 30 haneli, 150 nüfuslu. Köyümüz, 5 bin dekarlık bir alana sahip. Bunun 2 bin 500 dekarlık alanında sulu tarım yapılıyor. Geri kalan kısmın da sulu tarıma açılmasını istiyoruz. Köy sakinleri olarak kuyu kazdırdık ve hiçbir devlet yardımı almadık. 110 metre derinliğindeki kuyuyu, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların otlayacağı meranın sulanmasında kullanacağız. Sulu tarım yapamadığımız alanın tarıma açılması için Tarım İl Müdürlüğü'nden destek bekliyoruz. Ayrıca köyümüzün girişinde ve çıkışında bulunun toprak yolun asfaltlanmasını istiyoruz" diye konuştu. 

Köy halkının yaptırmış olduğu kuyunun açılışını yapan Uşak Valisi Kayhan Kavas, "Devlet yardımı yapılmadan köylünün destekleri ile yapılan bu kuyu, gurur verici bir olay. Muhtarlarımızla beraber her zaman birlik ve beraberlik içindeyiz" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2006 Pazartesi 18:13:26
Güncelleme :1 Mayıs 2006 Pazartesi 19:29:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?