5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Vali ile Vekil'in basket maçı

Uşak Valisi Kayhan Kavas'ın öncülüğünde oluşturulan Mahalli Sporu Geliştirme Projesi (MASGE) kapsamında düzenlenen sokak basketbolü turnuvası, Vali Kayhan Kavas ve AKP Milletvekili Alim Tunç'un katıldığı gösteri maçı ile başladı. 

Uşak Abdülkadir Kılavuz Anadolu Lisesi'nde düzenlenen turnuva öncesi Celal Bayar Üniversitesi Akrobasi ekibi, nefes kesen bir akrobasi gösterisi yaptı. Daha sonra Vali Kayhan Kavas ve Uşak AK Parti Milletvekili Alim Tunç'un takım arkadaşlığı yaptığı gösteri maçı yapıldı. 


Kaptanlığını Vali Kayhan Kavas'ın yaptığı beyaz takım, kaptanlığını Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet Toprak'ın yaptığı siyah takımı 12-7 yendi. Milletvekili ile Vali Kavas, gösteri maçında sergiledikleri performans ve attıkları isabetli üçlüklerle turnuvaya katılanlardan büyük alkış aldı. 

Gösteri maçının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Uşak Valisi Kayhan Kavas, "Amacımız bu organizasyonla MASGE'yi tanıtmaktır.

Bu projeyle sportif faaliyetleri geniş kitlelere ulaştırmak istiyoruz. İlerleyen günlerde Uşak'ta basketbol konusunda güzel çalışmalar yapacağız. 

Uşak Belediyesi'nin semt spor alanları yapım çalışmaları var. Biz özel idare olarak bu çalışmalara destek vereceğiz. Uşak'ta sporu semtlere yayacağız" diye konuştu. 

Siyasiler olarak sporun özendirilmesi konusunda yapılan bütün çalışmalara destek vereceklerini belirten Uşak AK Parti Milletvekili Alim Tunç, "Gençlerimizin spora yönlendirilerek kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda Uşak Valisi Kayhan Kavas'ın önderliğinde MASGE projesi başlatıldı. Bu tür faaliyetlerin devamlı yapılmasını istiyoruz. Uşak'taki semt spor sahalarının arttırılması ve zeminlerinin sağlığa uygun olarak yapılması konusunda çalışma yapacağız. Mevcut yapının daha sağlıklı ve daha düzenli hale getirilmesi konusunda çalışacağız. Amacımız sporla da Uşak'ın adını duyurmak istiyoruz" diye konuştu
.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2006 Cumartesi 19:52:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?