5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Vali'den KÖYDES incelemesi

Uşak Valisi Kayhan Kavas, Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında başlatılan yol, içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarını İl Genel Meclisi üyeleri ve AK Parti İl Başkanı Ali Işık'la birlikte düzenlenen geziyle yerinde inceledi.
 
Merkez ilçeye bağlı Koyunbeyli, Kaşbelen, Gökçedal ve Paşacıoğlu köylerinde KÖYDES kapsamında bitirilen ve halen yapımı devam eden içme suyu, stabilize yol ve kanalizasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Kayhan Kavas, 2007 yılı sonuna kadar içme suyu, yolu ve kanalizasyonu bulunmayan köy kalmayacağını söyledi. Vali Kavas, gezi sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "2006 yılında KÖYDES'e yaklaşık 17 milyon YTL kaynak ayrıldı. Bu kaynak elimize bir anda geçmediği için ne ödenek gelirse o kadar çalışma yapabiliyoruz. İlimizde şu anda hiç içme suyu olmayan 10 köyümüz var. Sağlıklı içme suyu olmayan köylerimizde bulunuyor. Bunun yanı sıra yolu olmayan mezralarımız ve bakıma ihtiyaç olan köy yollarımızda da çalışmalar hızla devam ediyor. 2006 yılı sonunda yol sorununu, 2007 yılı sonunda da içme suyu problemini çözmüş olacağız. Bu gezileri düzenlemedeki amacımız muhtarların ve köylülerin projeyi ne kadar sahiplendiğini görmektir. İnceleme yaptığımız projelerdeki manzara bizi umutlandırmaktadır. Bütün bu çalışmalar altyapı çalışmalarıdır. Daha sonra da ekonomiye dönük olarak sulama suyu ve sulu tarım projelerine önemli ciddi kaynaklar ayıracağız. Sulu tarıma geçiş konusunda çiftçimizi teşvik edeceğiz. Çünkü ekonomi kalkındığı sürece diğer konuların çözümlenmesi daha kolay olacaktır. Bu konuları ilimizin stratejik planında da belirledik" dedi. 

En önemli sorunların başında kaynak israfının geldiğini ifade eden Vali Kavas, "Kaynak israfını önlemek için yapacağımız yatırım ve hizmetlerin yerinde ve ihtiyacı karşılayacak nitelikte olması gerekiyor. Ayrıca köy yollarımızı sürekli bozan ağır tonajlı kamyonlarla ilgili de çalışmalarımız sürüyor. Ham madde ve maden yüklü bu kamyonlar sürekli köy yollarımızı zarar veriyor. Geçtiğimiz günlerde bu konuyla ilgili bir toplantı yaparak uyarılarda bulunmuştuk. Ham madde ve madenlerin işletilmesi çok önemli ama yollarımıza bu kadar zarar vermelerini kabul etmemiz mümkün değildir. Daha duyarlı olmalarını isteyeceğiz. Hep birlikte değerlendirip aksaklıkları birlikte çözümleyeceğiz" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2006 Cuma 19:42:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?