1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

"Ekonomik stres büyüyor"

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adıyaman şube başkanı Mahmut Çelik, hükümetin açıklamış olduğu yeni ekonomi paketini değerlendirdi.

ASKON Başkanı Mahmut Çelik, ekonomik stresin büyümeye devam ettiğini açıkladı. Bu durum karşısında her geçen gün endişelerinin arttığını dile getiren Çelik, her sektörün kendine özgü sıkıntılarının bulunduğunu kaydetti. Hükümetin ekonomiyi düzeltmek için değişik aralıklarla paketler açıkladığını belirten Çelik, açıklanan yeni pakette bir kısım tedbirlerin alındığına dikkat çekerek, Kısa dönem çalışma ödeneği, Cansuyu kredileri, İhracatı Destekleme kredisi, ÖTV ve KDV'lerin düşürülmesinin ekonomiyi düzeltmek için yeterli olmadığını savundu.
Çelik şunları belirtti:

”Dolaylı olarak krize düşen ülkemiz bir çok direkt krize düşen ülkeden daha ağır bir süreç yaşıyor. Bu önemli bir durum. Şimdiye kadar ülkemizin makro rakamlarının AB standartlarının üzerinde olduğu söylenen ülkeye ne oldu da krizden bu kadar keskin bir şekilde etkilendi. Sanayi üretiminde uzun yıllardır resesyon yaşayan Japonya eksi yüzde 30'la birinci, biz eksi yüzde 21 ile ikinci sıradayız. Hindistan, Arjantin gibi ülkeler dahi bizden daha az etkilenme yaşıyorlar. Hatta ihracatımızın yüzde 55'ini yaptığımız AB ülkeleri dahi bizden daha iyi durumda gözüküyorlar.Maalesef ülkemizin dış pazar yapısı sağlıklı bir dağılım özelliği olan yerleşik hüviyet kazanmamıştır. Paketler iyi ama henüz duran çarkları döndürecek boyutta değil. İşçilerin geri çağrılacağı havada değil. Tüketimi harekete geçirecek ağırlıkta ve güven verici özellikte değil.”
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 18:47:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?