1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

"PKK bizi temsil etmiyor"

onların ailelerine de acıyoruz. Biz terör olayının olmasını istemiyoruz. İnsanları öldüren kişilerin halaylarla karşılanması doğru değil" dedi.

Türk-Kürt kökenli vatandaşların kardeş olduğunu, kendisinin de Kürt kökenli bir vatandaş olduğunu kaydeden Bayır, "Ben TÜMŞAD Başkanı olarak kendimde kürdüm. Bu vatan için şehit vermişim, bu vatan için bedel vermişim, evladımı vermişim. Binlerce Kürt kökenli kişiler var; bu vatan için şehit olan. Bu halay çekip zafer işareti yapanların hiç olmazsa Kürt kökenli şehitlere saygı duymazsı lazım. Sen dağa çıkıp insanları öldüreceksin, daha sonra halay çekeceksin. Onlar Kürtleri temsil ettikleri yönde imaj veriyorlar. Öyle olsa bizi de düşünürlerdi. Bizde Kürdüz, neden bizi düşünmüyorlar. Atalarımız dedelerimiz bu ülke için kol kola savaşmış" şeklinde konuştu.

Ülke genelinde şehit dernekleri tarafından yapılan eylemlerin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Bayır, Genel Başkanlarının Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile 27 Ekim tarihinde görüşeceğini dile getirdi.

Bayır, TÜMŞAD üyelerinden kendilerine madalyaların teslim edilmesi yönünde talep gelmediğini vurgulayarak, "Biz barışa karşı değiliz. Ama biz belli usuller içersinde barış olsun. Karşılıklı saygı, sevgi olması lazım. Biz madalyalarımızı vermeyeceğiz. Dernek üyelerinden madalyaları teslim etme yönünde talep olmadı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 16:42:02
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 18:28:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?