1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

"Vasat" örgütüne operasyon

Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta eş zamanlı olarak "Vasat" örgütüne yönelik düzenlenen 60 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince başlatılan operasyon kapsamında Şanlıurfa, Adıyaman, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta belirlenen adreslere sabah erken saatlerde eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Gaziantep'teki baskınlarda örgüt lideri olduğu iddia edilen ve bir süre önce cezaevinden çıktığı öğrenilen Şahmerdan Sarı'nın da aralarında bulunduğgu 16 kişi gözaltına alındı. Şanlıurfa'da de tespit edilen yerlere yapılan baskınlarda 13 kişi, Adıyaman'daki operasyonlarda da 10'u aşkın kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş'taki baskınlarda da gözaltına alınanlarla birlikte toplam 60 kişinin yakalandığı bildirildi.

Operasyon düzenlenen yerlerde bulunan bilgisayar ve örgütsel dokümanlara el konulduğu, soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Yasadışı Vasat örgütü ilk eylemini 1997 yılında Gaziantep Sanayi ve Ticaret Fuarı'nda İncil satan Ezgi Kitabevi standına el bombası atarak gerçekleştirmiş, olayda 1 çocuk ölmüş, 23 kişi de yaralanmıştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 10:58:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?