6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

1 Mayıs gergin başladı

1 MAYIS GERGİN BAŞLADI

Birçok ilin katılımı ile Adıyaman'da düzenlenen 1 Mayıs kutlamaları gergin başladı.

Kutlamalar öncesinde yürüyüşe geçen eylemciler arasında yer alan BDP'liler ile polis arasında gerginlik yaşandı. BDP'liler 1 Mayıs kutlamalarını terör örgütü gösterilerine çevirdi.

Minibüslerle Şanlıurfa, Kahramanmaraş başta olmak üzere çevre illerden gelen eylemcilerin katılımı ile gerçekleşen Adıyaman'daki kutlamalar Mimar Sinan Kültür Parkı önünde başladı. Adıyaman Demokrasi ve Emek Platformu tarafından tertiplenin 1 Mayıs kutlamalarına birçok sivil toplum kuruluşunun yanı sıra CHP, EMEP ve BDP destek verdi.

Eylemciler Atatürk Bulvarı üzerinden Emniyet Müdürlüğü yanındaki meydana kadar yürüdü. Yürüyüş esnasında BDP'li grup ile polis arasında gerginlik yaşandı. Terör örgütü lehine sloganlar atan BDP'li grubu görüntüleyen polis ile partililer arasında gerginlik yaşandı.

Polisin görüntü almasına tepki gösteren göstericiler ile polis arasında zaman zaman itişmeler meydana geldi. BDP'liler terör örgütü lehine gösterilerini yaşanan olayların üzerine arttırarak devam etti.

Kutlamaların yapılacağı alanın girişinde polis ekipleri eylemcileri tek tek aradı. Bir eylemci polisin arama yapmasına engel olmak isteyince gerginlik tırmandı. Eylemci ile polis arasında gerginlik yaşandı. Alana girmek isteyen eylemciyi polis, daha hassas bir şekilde arayarak girmesine izin verdi.

Kutlamalar devam ediyor.

1 MAYIS GERGİN BAŞLADI
1 MAYIS GERGİN BAŞLADI
1 MAYIS GERGİN BAŞLADI
1 MAYIS GERGİN BAŞLADI
1 MAYIS GERGİN BAŞLADI
1 MAYIS GERGİN BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2010 Cumartesi 13:35:01
Güncelleme :1 Mayıs 2010 Cumartesi 23:17:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?