1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

1000 kişilik öğrenci yurdu müjdesi

AK Parti Adıyaman milletvekili ve Meclis İdari Amiri Fehmi Hüsrev Kutlu, Adıyaman'a bin kişilik öğrenci yurdunun yapılacağını ve yapımına başlanılması için son aşamalara geldiklerini söyledi.

Kutlu, Adıyaman'a yapılması istenen bin kişilik öğrenci yurduyla Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik'in yakından ilgilendiğini belirtti. Yurt yapımının son aşamasına gelindiğini açıklayan Kutlu, ihale işlemlerinin Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılacağını kaydetti.

Yurdun Erkek ve Kız yatakhanelerinde gerekli asgari konforun sağlanması için çalıştıklarını da vurgulayan Kutlu, yurdun içerisinde öğrencilerin rahat edebilmeleri ve rahatlıkla ders çalışabilmeleri için çalışma, okuma, oyun ve televizyon salonu ile internet kafe bulunduğuna dikkat çekerek, “Sosyal tesis bloğunda kafeterya, market, yemekhane, kuaför, ayakkabı tamircisi, terzi, çamaşırhane, revir, sinema salonu ve sığınak gibi sosyal ve acil ihtiyaçlar ihmal edilmemiştir. Bu tesislerin yapılmasında öğrencilerin evlerinden uzakta olmalarına rağmen, yüksek standartlı, kaliteli ve sıhhi ortamlarda barınma ve konaklama imkanı sağlamak hükümetimizin temel hedeflerindendir" dedi.

Yurt ihalesinin 16 Mart 2009 tarihinde yapılacağını ifade eden Kutlu, öğrenci yurdunun hizmete girmesi ile birlikte Adıyaman yüksek öğretiminin önemli bir ihtiyacının karşılanmış olacağının sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 15:55:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?