1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

12 öğrenciye dadı eğitimi

Adıyaman Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesi tarafından 12 öğrenciye 0-6 yaş evde çocuk bakım ve eğitim elemanı yetiştirme programı kapsamında 12 öğrenciye dadı eğitimi verildi.

Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesi Okulu salonunda gerçekleştirilen tören ile eğitim gören kursiyerlere eğitim sertifikaları verildi. Törene, Vali Ramazan Sodan, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse ve öğrenciler katıldı. Eğitim alan kursiyer öğrenciler sertifikalarını Vali Ramazan Sodan'ın elinden aldı.

Vali Sodan, öncelikle Adıyaman'da yaşayan işsiz lise mezunu genç kız ve ev kadınların eğiterek meslek edindirmek ve evde çocuk bakımı ve eğitimi alanındaki mevcut nitelikli personel açığına cevap vermeyi amaçladıklarını söyledi. Sodan, “Çalışan annelerin ve evde bakım hizmetinden yararlanmak isteyen ailelerin ihtiyacını karşılamayı amaçlamaktadır. Mesleği olmadığı için çalışmayan ev kadınlarını, genç kızları istihdama kazandırmak, dışarıda çalışan kadınların evde bırakmak zorunda kaldıkları çocuklarının bakım ve eğitimi konusunda kaliteli hizmet almasını sağlamak, çocuk sağlığı, gelişimi, psikolojisi gibi 0-6 yaş grubu çocukların sağlıklı büyümesini ilgilendiren alanlarda eğitimli kişiler yetiştirerek yeni nesillerin yaşam kalitesini artırmak. Çocuk bakıcılığı hizmetleri konusunda, nitelikli veritabanı oluşturmak” dedi.

Okul Müdürü Esin Karayılan, kadınların iş hayatında daha sık yer almasıyla birlikte çocuklara kimin bakacağı konusunun sık sık gündeme gelmeye başladığını belirterek, “Evde çocuk bakımı hizmetleri okul öncesi dönemde çocuğa fiziksel ve ruhsal anlamda nasıl bakılacağı, nasıl davranılması gerektiği gibi birçok konuda ders veriliyor.Adaylar, sağlıklı bir çocuğun nasıl yetiştirileceğini bilimsel yöntemlerle öğreniyor.Düzenli uyku, beslenme, oyun çocuğu dünyasında ne kadar yer alması gerektiğini, hikaye okumaya çalıştırma, çocuklarının muhtemel sorunları karşısında, verilecek uygun cevaplar gibi, pedagojik eğitim ağırlıklı daha birçok konu, dadı adaylarına eğitim süresi için öğretiliyor. Böylelikle sağlıklı nesiller yetiştirmesinde, çocukların güven içersinde ev ortamında eğitimleri ve bakımları ailelerin ihtiyacı olduğu anda, eğitimli bireylerce karşılanmış oluyor” şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 13:03:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?