1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

12 okul beyaz bayrak aldı

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile yürütülen 'Beyaz Bayrak' projesi kapsamında Adıyaman'da 12 okula beyaz bayrakları asıldı.


Adıyaman'da beyaz bayrak almaya hak kazanan 12 okulun bayrak ve sertifikaları 75.Yıl İMKB Yatılı Bölge Okulu’nda düzenlenen törenle verildi.
Törene Vali Halil Işık, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ve ödül almaya hak kazanan okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.


Törende konuşan Vali Halil Işık, beyaz bayrak almaya hak kazanan 12 okuldan 8'inin merkezde olduğunu belirterek, "Öncelikle beyaz bayrak alan okullarımızı, onların çok değerli yöneticilerini, eğitim ve idari kadrolarını ve sevgili öğrencileri kutluyorum. Geçen yıl iki okulumuz beyaz bayrak almaya hak kazanmıştı. Bu yıl 26 okulumuz beyaz bayrak için müracaat etmiş, denetlemeler sonucunda 12 okulumuz beyaz bayrak almaya hak kazanmıştır. İnanıyoruz ki, sadece 12 okulumuz değil müracaat eden diğer okullarımız da kısa süre içerisinde kendilerini beyaz bayrak standartlarına uyarlayacaklar ve beyaz bayrağı okullarına asmaya hak kazanacaklardır" dedi.


Milli Eğitim Müdür Abdulgafur Büyükfırat, beyaz bayrağı göndere çekmenin mutluluğunu, gururunu yaşadıklarını dile getirerek, "Beyaz bayrak almaya hak kazanan okullarımızın yönetim ve öğretmen kadrosu ve öğrencilerine canı gönülden kutluyorum" şeklinde konuştu.


Sağlık Müdür Mehmet Emin, sağlıklı eğitim ortamının oluşturulmasının önemine dikkat çekerek, "Gerçekten sağlıklı bir eğitim ortamının oluşturulmasında okullarımızın gerek fiziki yapısı, gerekse hijyenik ortamı sağlık açısından çok önemli. Burada eğitim gören yavrularımızın daha sağlıklı bir ortamda eğitimlerini tamamlaması, topluma faydalı bireyler olarak yetişmesi hepimizin ve hepinizin önceliği olduğu bir konudur" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 19:37:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?