6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

14 yılda 16 hatıra ormanı dikildi

Adıyaman Çevre ve Orman İl Müdürü Harun Dindar, fidan dikmek isteyen özel ve tüzel kişilere hatıra ormanı tahsis ettiklerini, 14 yılda 16 hatıra ormanı oluşturduklarını söyledi. 

Dindar, yaptığı açıklamada, 1993 yılından beri Adıyaman'da 16 adet özel ve tüzel kişilik adına hatıra ormanı tahsis edildiğini belirtti. Dindar, 16 hatıra ormanının 3 bin 815 dekar alana sahip olduğunu ve 420 bin fidanın dikildiğini kaydederek, "Adıyaman-Şanlıurfa karayolu üzerinde Atakent Beldesi yakınlarında ve Atatürk Barajı kenarında duyarlı vatandaşlarımızın dikeceği fidanlar için yer tahsisi yapılmıştır” dedi. 

Hatıra ormanı kurmak isteyenlerin en az 2 bin fidan veya 3 hektar bedelini Ağaçlandırma Genel Müdürlüğü hesaplarına aktarması gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi: 

“Vatandaşlar dekont ile birlikte müdürlüğümüze müracaatları halinde kendileri adına saha hazırlığı ,fidan temini ve dikimi, iki yıl bakım ve biyolojik üstünlüğünü kazanana kadar koruma hizmetlerini sunmaktayız. Tabelayı da kendileri adına yaptırıp saha kenarına dikiyoruz. Hatıra ormanı kurmak isteyenler en az 2 bin fidan bedeli olan 2 bin YTL veya 3 hektar bedeli olan 4 bin 500 YTL'yi hesaba yatırmaları yeterlidir." 

Dindar, küresel ısınmanın dünya gündeminde bulunduğunu hatırlatarak, "Ormanların sayısız faydalarının yanı sıra son günlerde dünya gündemine oturan, büyük devletlerin birbiri ardına toplantılar düzenlediği, dünya zenginlerinin çözüm yolunu bulana ödüller vaat ettiği, küresel sorun olan ısınmaya karşı en büyük engellerden bir tanesidir" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2007 Cumartesi 10:44:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?