1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

18 Mart Anma Günü etkinlikleri

18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 94'. yıldönümü Adıyaman'da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Etkinlikler ilk olarak hükümet binası önündeki Atatürk Büstüne çelenk konulmasıyla başladı. Vali Ramazan Sodan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Salik, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, daire müdürleri, şehit aileleri, askeri personel ve çok sayıda vatandaş çelenk koyma törenine katıldı. Valilik, jandarma, belediye ve Şehit Aileleri derneği tarafından Atatürk büstüne çelenk bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından buradaki tören sona erdi.

Törene katılanlar daha sonra Vali Halil Işık Kültür ve Sanat Evi'nde açılan fotoğraf sergisinin açılışına katıldı. Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencisi Ufuk Çetinkaya tarafından, Çanakkale Şehitliğinde çektiği fotoğraflar sergilendi. Vali Ramazan Sodan, bir öğrencinin gezisinde çektiği fotoğraf sergisinin kendilerini Çanakkale Zaferi'nin yaşandığı o günlere götürdüğünü belirterek, serginin çok güzel olduğuna dikkat çekti.

Zeynal Özçakmakçı, bir yıl önce düzenlenen Çanakkale gezisinde çekilen 61 adet fotoğrafın sergilendiğini kaydederek, her Türk gencini Çanakkale Şehitliğini görmesi gerektiğini kaydetti.

Etkinliler Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç Konferans salonundaki anma programıyla devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 13:05:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?